Facebook kustutas ära Imre Sooääre mõtteavalduse: minu postitus oli vihakõne vastane, mitte seda õhutav

Elu24
Copy
Imre Sooäär.
Imre Sooäär. Foto: Facebook/Imre Sooäär

Riigikogu liige Imre Sooäär pöördus oma sõprade poole ja palus neilt abi, et taastada postitus, mille kohta üks Facebooki kaaskasutaja kaebuse esitas. Facebook reageeris ja märkis poliitiku postituse vihakõnet õhutavaks. 

Imre Sooäär kirjeldas kõnealust postitust, milles kirjutas naispeaministri mõnitamisest ja alandamisest parlamendis. Poliitiku sõnul sai mõtteavaldus üle 1300 laigi ja seda jagati üle 300 korra. Kuid postitus kadus, kuna üks väidetavalt teada-tuntud kaaskasutaja kaebas selle peale, öeldes, et see on vihakõne. Sooäär otsustas aga jätta nimed nimetamata. 

«Minu postitus oli täielikult vihakõne vastane, mitte seda õhutav. See kutsus üles kõigi inimeste alandamise ja mõnitamise vastu seisma, sõltumata ilmavaatest või erakondlikust kuuluvusest,» sõnas Sooäär. Oma seisukohta kaitses ta ka öeldes, et tuntud meediaväljaanded kajastasid tema postitust ja ometigi peatoimetajad lasid selle läbi. 

«Minu postituse kustutamine näitab paraku, et võitjaks jäi viha ja vaenamine, mille vastu ma sõna võtsin,» tõdes poliitik.

«Ma palun teie abi, et nõuda Facebookilt minu postituse taastamist, koos kõigi teie kommentaaridega. Käesolevaga palun, et FB viivitamatult minu postituse taastab, kuna see ei õhutanud vihakõnet, vaid seisis selle vastu. See oli avaldatud inimliku kohtlemise kaitseks, mida me kõik väärime,» jätkas Sooäär ja kutsus inimesi üles poolehoidu näitama. «Kui sa arvad, et mu postitus oli tõesti viha õhutav, siis võid panna – 🥵» kirjutas ta. 

Sooääre sõnul on ta igati salliv ja võitleb õilsate asjade eest. «Ma tolereerin kõiki arvamusi, ka neid, kes ei nõustu minuga, aga inimeste alandamine, viha, vaen ja vale ei tohi võita! Armastus, respekt ja lugupidamine teiste inimeste vastu peavad jääma peale. Ainult see viib meid inimeste ja ühiskonnana edasi, ainult see aitab ka Eestit edasi!» lõpetas Sooäär ja tänas lugejaid. 

Poliitik jagas abipalvega koos ka vaatepilti, mis avaneb talle nüüd, kui Facebook on teinud tema postitused vaid talle nähtavaks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles