GALERII ⟩ Tallinnas võrdsete õiguste kaitseks toimunud rattasõit lõppes Sveta baaris (5)

Elu24
Copy

Tallinnas toimus täna läbi linna kulgev rattatuur, millegi sooviti juhtida tähelepanu LGBT+ inimeste võrdsete õiguste ja võimaluste tagamisele.

Tallinnas Vabaduse väljakult startis täna kell 19.00 Pride-rattatuur Vikervelo, mille eesmärgiks oli juhtida tähelepanu LGBT+ inimeste võrdsete õiguste ja võimaluste tagamisele.

Marsruudi pikkuseks oli 6,5 kilomeetrit ning sõit lõppes Telliskivis asuva Sveta baari ees, kus pidasid kõnesid nii LGBT+ kogukonna liikmed kui toetajad.

Ürituse korraldustiimi juhi Anette Mäletjärve sõnul on pride’i rattasõidu eesmärk kutsuda üles Riigikogu liikmeid seadustama abieluvõrdsust.

«Abieluvõrdsus ei oleks LGBT+ inimestele lisaprivileegide andmine, vaid lihtsalt praeguse diskrimineeriva olukorra muutmine ja põhiseaduse järgse võrdse kohtlemise tagamine,» ütles Mäletjärv.

LGBT Ühingu kommunikatsioonijuht Kristiina Raud nendib, et kuigi kooseluseadus võeti vastu juba seitse aastat tagasi, puuduvad siiski rakendusaktid, mis päriselt inimesi aitaks ja kaitseks.

«Eesti võiks olla riik, kus igaüks saab olla kindel, et tema pere, lapsed, lähedased ei pea muretsema oma tuleviku pärast. Me tahame elada riigis, mis väärtustab oma inimesi ja nende armastusest loodud peresid.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles