GALERII ⟩ Kelvingi rannas mälestati möödunud nädalal uppunud Stefanit

Copy

Möödunud nädalal toimus traagiline õnnetus, kui Kelvingi sadamas muulile uudistama läinud 6-aastane Stefan uppus. Täna toimus seal samas sadamas poisile pühendatud mälestusüritus. 

Stefani ema Tiina Klemets kutsus kõik soovijaid Kelvingi sadama randa, et poisi mälestuseks ühtsust tunnetada ja päikese käes sillerdavat vett vaadata - täpselt nii nagu seda tegi Stefan. 

Intervjuus Eesti Ekspressile ütles Stefani ema, et poiss oli tõeline päikesekiir. Täna, kui toimus mälestusüritus, paistis päike eriti eredalt.

Kelvingi sadamasse oli kohale tulnud umbes 30 inimest, kelle hulgas oli ka palju väikeseid lapsi. 

Üheskoos vaadati 10-minutilist videot Stefani rõõmsatest hetkedest. Video vaatamise ajal hoiti tugevalt teineteise kätest, nii mõnigi toetas pea kõrvalistuja õlale.

Inimesed hoidsid kokku ning jagati sügavaid ja sooje kallistusi. 

Pärast video vaatamist liiguti muulile, mille tippu oli asetatud kaisukaru, küünlad, lilled ja foto. Koos visati vette kive ja lilli ning lasti lendu õhupalle.

Hiljem istuti muuli kividele ning vaadati merd, hoides teineteise ümbert kinni. 

Elu24-le sõnas naine, et soovib kõigile südamele panna, et lastel, eelkõige sellistel nagu Stefan - uudishimulikul ja aktiivsel, tuleks väga silma peal hoida ja mitte hetkekski omapäi jätta. 

Naise sõnul ei oleks ta kunagi uskunud, kui abivalmid on inimesed ja kui kiirelt Facebookis ja meedias levinud kutse peale appi tõtati. Lisaks päästeteenistusele, vabatahtlikele ja Viimsi inimestele, aitasid poissi otsida ka Tiina jaoks täiesti võõrad. «Südamest tänan kõiki, kes appi tulid.»

Naine kutsub inimesi üksteist veel rohkem märkama ja aitama. Ka võhivõõrale julgustab ta abikätt ulatama.

«Soovin, et mitte keegi, mitte kunagi, ei pea midagi sellist läbi elama,» sõnas Tiina, tugevalt kallistades.

24. juulil läks väike Stefan oma perega Viimsis asuvasse Kelvini sadama rannaribale päikeselist suveilma nautima. 

Isa ja õega rannas sooja õhtut nautinud poiss otsustas muulile uudistama minna. Kell 17.19 helistas rannas viibiv tütar emale, et vend on kaduma läinud. Kui isa muulile läinud pojale järele läks, oli väike Stefan kadunud. 

Lapse leidmiseks käivitati otsingud, kaasati politseipatrullid ja teenistuskoerad, päästjad jeti ja paadiga ning vabatahtlikud merepäästjad. Piirkonda kontrolliti drooniga ning otsinguid viis läbi lennusalga kopter.

Kolm tundi hiljem teatasid päästjad, et leidsid Stefani uppununa. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles