USA Florida ranniku juurde jõudnud torm Elsa on kasvanud orkaaniks

Inna-Katrin Hein
Copy
USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) avaldatud  GOES-16 GeoColor sateliidi foto orkaan Elsas, mis on liikunud Kariibi merelt USA Florida suunas
USA ookeani ja atmosfääri administratsiooni (NOAA) avaldatud GOES-16 GeoColor sateliidi foto orkaan Elsas, mis on liikunud Kariibi merelt USA Florida suunas Foto: AFP / Scanpix

Atlandi ookeani orkaanihooaja viies troopiline torm, mis sai nimeks Elsa, tuuseldas Kariibi merel, kaasa arvatud Kuubal ja Dominikaani Vabariigis. Nüüd liigub Elsa edasi ja on muutunud esimese astme orkaaniks, olles selle aasta orkaanihooaja esimene orkaan.

USA meedia teatab viitega Miamis asuva orkaanikeskuse (NHC) andmetele, et Elsa on liikunud Florida ranniku suunas, olles jõudnud Tampa lähedale. Orkaani tuule kiirus ulatub 33,5 meetrini sekundis, kuid Floridasse jõudes võib tuul nõrgeneda.

Kuubal palju pahandust teinud Elsa saabumist Floridasse kardetakse eelkõige selle tõttu, et ta võib katkestada ja raskendada Miami eeslinnas kokku varisenud korrusmaja pääste- ja uurimistööd. Hoone ebastabiilsed osad lammutati, uurimine jätkub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles