Pika teekonna ette võtnud Läti noormees leiti elusa ja tervena! (3)

Elu24
Copy
Richard Narezijs.
Richard Narezijs. Foto: SA Kadunud

SA Kadunud teatas eile hilisõhtul, et kadunud on Läti päritolu Richard Narezijs. Eestist pärit tuttav nägi noormeest viimati Reidi tee rannaalal. Täna kella 11 ajal sai sihtasutus kõne naisterahvalt, kes mehega kokku puutus.

Laupäeva õhtul, 10. juulil jäi Tallinna linnas teadmata kadunuks 19-aastane Läti riigi kodanik Richard Narezijs, vahendab SA Kadunud Facebookis. Vaata fotosid allpool!

Richard lahkus tema Tallinnas elava tuttava sõnul laupäeva õhtul kella 23.00 paiku Tallinna linnas Reidi teel olevalt rannaalalt ja kergliiklusteelt niivõrd ootamatult, et tema tuttav ja Richardiga Riiast Tallinna kaasa tulnud sõber kumbki ei märganud, mis suunas ta lahkus. Tuttava kätte jäi ka Richardi mobiiltelefon ning tema sõnul lahkus mees jalgsi. 

«Richard on leitud ja elus!» kirjutas SA Kadunud tegevjuht Aare Rüütel

«Täna kell 10.57 võtsin sihtasutuse Kadunud infotelefonilt 6616 776 vastu kõne Marialt, kes koos abikaasa Aleksandriga olid eile õhtul teel Pärnust Tallinna. Pärnu poolt tulles veidi enne Märjamaad märkasid nad maanteega ristuval kõrvalteel lamavat inimest. Nad peatasid auto ja läksid lamava mehe juurde ja äratasid ta magamast,» kirjutas Rüütel.

Noormees olevat olnud kaine ja öelnud, et kõndis jalgsi koju Riiga, sest keegi ei soovinud teda COVIDi kartuses auto peale võtta. Richard olevat olnud enda sõnul nii väsinud, et heitis korraks pikali ja jäi sealsamas ka magama. 

Maria ja Aleksander võtsid Richardi auto peale, sõitsid Märjamaa tanklasse ja ostsid talle süüa. Nad olid noormehega koos seni, kuni neil õnnestus ühe leedu rahvusest autojuhiga kokku leppida, et ta noormehe kaasa võtaks ja tee peal Leetu ta Riiga ära viiks.

«Kell oli õhtul 22 läbi, kui noormees tänu halastusele, mida Maria ja Aleksander noormehele osutasid, auto peale sai. Täna hommikul rääkis Maria sellest oma sõbrannale, kes oli internetis näinud SA Kadunud otsimisteadet, nimi – Richard – klappis ja Maria helistas kohe meie telefonile,» sõnas Rüütel. SA Kadunud juht helistas kiirelt peale rõõmusõnumeid ka Riiga, kus sai toru otsas vestelda kadunud Richardiga. Noormees oli öösel koju jõudnud. 

Rüütel vestles ka Mariaga pikemalt, et jagada kõigiga Maria ja Aleksandri eilset heategu. «Kui me kõik oma ligimestest hoolime ja ei vaata mööda abivajajast, siis maailm meie ümber on juba homme palju parem paik. Suur aitäh, Maria ja Aleksander!» lõppes postitus. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles