PETA kutsub Liam Neesoni uut filmi hundiliha söömise tõttu boikoteerima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «The Grey». Fotol Liam Neeson
Kaader filmist «The Grey». Fotol Liam Neeson Foto: SCANPIX

Iiri päritolu Hollywoodi staari Liam Neesoni uut filmi võidakse mõnel pool boikoteerida, kuna näitleja tunnistas, et rolliks valmistudes ja võtteplatsil sõi ta hundiliha.

Filmis «The Gray» mängib Neeson meest, kes koos kaaslastega satub Alaska metsikul ja lumisel maastikul lennuõnnetusse ning neid jahib hundikari, edastab Huffington Post.

Loomakaitseorganisatsioon PETA kritiseeris Neesonit, kuna näitleja sõi hundiliha.

«Olen iirlane ning harjunud sööma igasuguseid asju. Mulle hundiliha täitsa maitses. Kui seda süüa ühepaja toidu sees, siis ei ole probleemi. Hundiliha maitse peitmiseks tuleks panna palju porgandit ja sibulat,» selgitas staar.

PETA sõnul on Neesoni suhtumine vale ning see organisatsioon ärgitab seda linateost mitte vaatama.

Filmitegijate sõnul tehti enamik huntidega stseene arvutigraafika abil, kuid režissöör Joe Carnahan olevat osadesse stseenidesse tellinud hundilaipu.

«Meie andmetel kasutati huntide püüdmiseks lõkse. Osa loomi pääses lõksust välja ning jooksis vererida taga. Ka oli neil huntidel luumurde. Selle tõttu surid paljud loomad vigastustesse. Nende järglased aga peavad ise hakkama saama,» teatas PETA esindaja Jane Dollinger.

Filmi «The Gray» vastu suunatud protestist hoolimata on see linateos USAs väga populaarne.

Filmi produtsendid ei soovinud PETA seisukohta kommenteerida ega filmi tegemise tagamaid paljastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles