PEOGALERII ⟩ Milliste emotsioonidega pidutsesid üle pooleteise aasta ööklubisse pääsenud britid?

Elu24
Copy
Britid said üle pooleteise aasta klubisid väisata.
Britid said üle pooleteise aasta klubisid väisata. Foto: AP/Scanpix

Keset hoogu koguvat koroonalainet avati Ühendkuningriigis ööklubid. Epidemioloogid on mures, kuid noored britid lendavad peale uskumatu entusiasmiga, kirjutab Reuters.

Kui kell lõi 19. juuli alguses keskööd, lõppes Suurbritannias märkimisväärne osa koroonapiirangutest. Kohalikud nimetasid seda «vabaduse päevaks», sest esimest korda üle pooleteise aasta avati näiteks ööklubid.

«Ma pole saanud tantsida igavesti pikka aega,» muljetas 31-aastane Georgia. «Ma tahan tantsida, kuulata elus muusikat, kontserdil olemise tunnet, teistega koos olemise tunnet,» ladus ta reporterile ette.

«Ma olen nii põnevil, aga samas on ka maailmalõpu tunne,» muretses 26-aastane Gary saabuva pärast, oodates ürituse «00:01» ukse taga. Sees võis aga näha tõelist klubielu – paljudel joogid käes, mõned aga niisama oma joovastusest läbi öö tantsimas.

Kallistati, suudeldi, maske eriti ei kantud. James, kes ise on Crowsi-nimelise punkbändi laulja, meenutas, et eelmine esinemine oli neil 2020. aasta sügisel. «Ma kartsin veidi, et mulle ei meeldi enam seda teha, sest nii pikk vahe on jäänud,» tõdes 32-aastane mees. «Kohe, kui me lavale saime, ma mõistsin – jaa, mulle meeldib see, see on mu kirg!»

Samuti ei pea britid praegu enam maske kandma ega kahemeetrist vahet hoidma. Samal ajal on riigis COVIDi leviku graafik tõusujoones 50 000 nakatumisega päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles