SKANDAAL ⟩ Käsipallinaised said trahvi, kuna ei kandnud bikiine (2)

Copy
Naiste rannakäsipall. Illustreeriv.
Naiste rannakäsipall. Illustreeriv. Foto: Imago/ScanPix

Norra naiste rannakäsipalli koondise ümber on lahvatanud skandaal, kuna sportlased hakkasid väga napi võistlusriietuse vastu protestima, vahendab Insider.

Norra naiste rannakäsipalli koondis on juba mõnda aega üritanud võidelda karmide reeglite vastu, mis näevad ette väga nappe võistlusriideid. Nad otsustasid protesti viia nii kaugele, et kandsid Bulgaarias võistlustel lihtsalt lühikesi pükse.

Selle eest sai koondis aga Euroopa Käsipalliliidult (EHF) 1500-eurose trahvi. Norra alaliit lubas selle küll naiste eest ise ära maksta, kuid EHFi ähvardused norrakad diskvalifitseerida on siiani õhus. «Norra mängis lühikestes pükstes, mis pole vastavuses atleedi riietuse reeglitega,» selgitati lakooniliselt.

«Naised peavad kandma bikiine, kus ülemine osa on sportrinnahoidja, mis avaneb küljelt laialt. Alumine osa ei tohi olla küljelt enam kui 10 sentimeetrit pikk,» näeb määruste raamat ette. Võrdluseks, sama ala meeste püksid ei tohi olla pikemad kui 10 sentimeetrit põlvest ülalpool.

Norra mängija Katinka Haltviki sõnul oli otsus varasemaid hoiatusi ignoreerida «väga spontaanne». Nende sõnul ei peaks naised tundma platsil ebamugavust ainuüksi seetõttu, et veidi pikemate pükste puhul kannatab ala kommertslik pool.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles