PILDID Suure-Lähtru küla elanikud on viljapõldude põlengu tõttu eluohtlikus olukorras

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Põleng Suure-Lähtrus.
Põleng Suure-Lähtrus. Foto: Heveli Veersalu/ Elu24

Läänemaal Suure-Lähtrus põlevad talude vahel viljapõllud. Vingumürgituse ohus on hetkel kõik külaelanikud!

Täna lõuna paiku läks Suure-Lähtrus teadmata põhjustel põlema viljapõld. Suure tuule tõttu on tuli kiiresti levinud ning leekide haardes on juba üle tee olevad põllud.

Tulekahju ja tugeva suitsu keskel on vanapaari talumaja, mille lähedalt mõni hetk tagasi lahkus sireenide saatel kiirabi. Tuld on tulnud kustutama vähemalt viis tuletõrjeautot, sealhulgas vabatahtlikud tuletõrjujad.

Hingemattev suits on aga terves külas ning hingamine on kõigil raskendatud ja eluohtlik. Päästjad annavad endast parima, et tuli kontrolli alla saada.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiige sõnul on kõikide külaelanikega hästi ning temale teadaolevalt pole keegi vingumürgitust saanud.

Päästeamet sai täna kell 13.32 teate Suure-Lähtrus põlevast viljapõllust. Tuule toel liikus tuli üle põldudevahelise tee ning lõpuks oli tule haardes ligikaudu 15 hektarit vilja- ja kõrrepõldu.

«Päästjatel oli tükk tööd tule kontrolli alla saamisel, kuid tunniga suudeti see ikkagi saavutada,» sõnas Kiik.

Päästjate sõnul oli suurimas ohus põlevate põldude keskel asuv maja ja selle abihoone, kuid tule levik maja juurde suudeti ära hoida. Samuti oli külaelanikele ohtlik üle küla leviv suits.

«Soovitame alati lahkuda võimalusel suitsust. Vähese suitsu korral olla toas ning hoida aknad ja uksed suletult,» andis Kiik nõu, kuidas käituda vingumürgituse ohu korral.

Tulekahju põhjust ei osanud Kiik aga öelda. «Praegu on väga tuleohtlik aeg! Põldudel toimus viljakoristus, liikusid põllutöömasinad, kuid ei julge kindlalt väita, et tuli just sellest alguse sai.»

Kiik tänab neid ja seab eeskujuks Lähtru Põllumajandusühistu töömehed, kes läksid kohe oma veepaagiga appi tuld kustutama.

Vaata pilte siit:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles