Tõnu Aare lähedased pärivad surma kohta aru ravimiametilt

Elu24
Copy
Tõnu Aare
Tõnu Aare Foto: Marina Puškar

21. juulil suri Apelsini juhtfiguur ja muusik Tõnu Aare. Varalahkunud mehe vennapoeg teatas täna Facebookis, et pöördusid ravimiameti poole, et saada tema surma kohta selgitusi. 

Vennapoeg Martin Aare (kirjanikunimega Jaak Leer) avaldas Facebookis, et pöördus koos Tõnu Aare abikaasa Arja Tuulikki ja vend Mart Aarega ravimiameti ja ravimiameti ravimiohutuse osakonna poole.

Pere soovib saada selgust, kas Tõnu Aare vaktsineerimine oli piisavalt kaalutletud otsus ja kas teise vaktsiinisüsti saamisel tekkinud jõuetus võis olla seotud vaktsiiniga. Sealhulgas uuriti ka, kas reklaamides tuleks välja tuua hoiatus, et enne vaktsineerimist konsulteeritaks pere- ja eriarstiga. 

Eesti Ekpress kirjutas 22. juulil, et Tõnu Aarel oli ka enne vaktsiini teisigi terviseprobleeme. Mehel olevat olnud aastaid tagasi kaks infarkti ning viis aastat tagasi diagnoositi tal ka eesnäärmevähk, mis ravile allus ja seljatati. «Andmeid on napilt ja lõplikeks järeldusteks oleks vaja põhjalikku analüüsi, aga kindlasti pidi perearst enne vaktsiini tegemist kaaluma, kas see on sobilik,» rääkis peaepidemioloog Kullo Kutsar Ekspressile. Tema sõnul võis olla Aarel immuunpuudulikkus, mistõttu ei oleks teda tohtinud vaktsineerida. 

Ravimiameti ravimiohutuse osakonna juhataja Ott Laius kommenteeris Ekpressile, et tema andmetel tohib immuunpuudulikkusega inimesi siiski vaktsineerida. «Kuna nad on koroonahaiguse riskirühm, tuleks neid kindlasti vaktsineerida,» sõnas ta. Küll aga kinnitas amet, et riskinäitajaid tasub vaktsineerimise puhul tähele panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles