PILDID ⟩ Vaata, millise krundi kinkis Haapsalu linn olümpiasangar Katrina Lehisele! (3)

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy

Haapsalu linn kingib olümpiavõitja Katrina Lehisele elamukrundi, mis asub vaid 15-minutilise jalutuskäigu kaugusel Paralepa rannast.

Täna toimus Haapsalu linnavolikogus erakorraline istung, mille päevakorras oli vaid üks punkt: «Tunnustamine sportlike saavutuste eest».

Katrina Lehis tõi Tokyo olümpiamängudelt Eestile nii pronksmedali kui ka naiskondliku kuldmedali epeevehklemises.

Lehise treeneritele on juba preemiad olemas, kuid vehklejale sooviti kinkida midagi erilisemat. Selleks on 1855-ruutmeetrine elamukrunt Paralepas aadressil Paralepa tee 14.

«Haapsalu linnal selliste tähtsündmuste jaoks rahaliste vahendite leidmine pole probleem,» andis muhevil näoga Haapsalu linnapea Urmas Sukles volikogule teada, enne kui hääletama asuti.

Eelnõu võeti täna vastu ühehäälselt ning lisaküsimusi volikogu liikmetel ei tekkinud.

Elu24 käis Haapsalus uurimas, milline see krunt välja näeb. Arvasime, et meid ootab eest korralikult hooldatud muruplats, kuid kohale saabudes avanes hoopis teine vaatepilt.

Vana raudtee ääres olev krunt on täis uhkeid suuri männipuid ning maja sinna kohe peale ehitada ei saaks. Kui aga vaadata tulevikku, on võimalus, et just selle krundi eest hakkab kunagi taas sõitma ka rong.

Katrina Lehise elamukrunt Haapsalus
Katrina Lehise elamukrunt Haapsalus Foto: Heveli Veersalu/ Elu24

See on maaliline paik, kus on olemas kõik võimalused hea vormi hoidmiseks: hommikujooks Paralepa terviserajal, jalutuskäik rannas või hoopiski lõõgastus Fra Mare spaas. 

Katrina Lehise elamukrunt Haapsalus
Katrina Lehise elamukrunt Haapsalus Foto: Heveli Veersalu/ Elu24

Kui vaadata maaameti katastrikaarti, võib arvata, et just sinna kanti, kus asub ka Lehise elamukrunt, plaanib linn uusarendust.

Katrina Lehise elamukrundi asukoht kaardil
Katrina Lehise elamukrundi asukoht kaardil Foto: Kuvatõmmis Maa-ameti kaardirakendusest.
Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles