Öine vargus ajas viimsikatele hirmu nahka: peab hakkama kallist vara peitma!

Ketlin Kruse
, reporter
Copy
Varastatud robotmuruniiduk.
Varastatud robotmuruniiduk. Foto: Kuvatõmmis Gardena veebilehelt.

Täna öösel toimus Viimsi vallas pisut kurioosne juhtum, kui ühest aiaga piiratud ja lukustatud väravaga hoovist kadus täies varustuses küllaltki krõbeda hinnaga robotmuruniiduk. Öine intsident on aga külvanud naabruskonda omajagu hirmu.

Viimsi vallas Pärnamäe külas elav Silver on murest murtud. Nimelt varastati täna öösel tema hoovist robotmuruniiduk Gardena ja seda koos laadimispesa ja toitekaabliga.

«Eile kell 23.00 oli niiduk laadimisjaamas, kuid täna hommikul kell 8.00 märkasin, et seda pole enam,» rääkis Silver Elu24-le ustava aiamasina kadumisest. Kuna mehe sõnul on niiduki väärtuseks ligi 1400 eurot, pöördus ta kohe hommikul politseisse ja teatas kindlustusse. 

«Kõikidel naabritel on ka robotniidukid ja hommikul enda niiduki kadumist märgates võtsin naabritega ühendust, kuid nende hoovist pole midagi kadunud,» sõnas Silver.

Sellegipoolest on antud juhtum naabruskonda mõneti hirmu ja paanikat külvanud. «Naabrimees just ütles, et tal oli plaanis keskmisest kallim grill osta, aga nüüd tekkis nagu veidi hirm,» rääkis Silver, kes kavatseb kiiremas korras maja ümber kaamerad paigaldada. «Võibolla peaks mingi väga suure ja varaste suhtes kurja koera võtma?» mõtiskleb noormees. «Ebameeldiv tunne on sees, et keegi võõras hiilis öösel minu hoovis ringi.»

Naabrid, kes samuti kalleid robotniidukeid omavad, neid garaažis varjama ei kavatse hakata, kuna muru vajab niitmist. Küll aga tõdes Silver, et muud kallist vara peab hakkama nüüdsest peitma. «Niidukid pole ainus hinnaline kraam, mis inimestel õues on.»

Robotmuruniiduki vargusest teatas Silver Facebooki gruppi «Viimsilased» tehtud postituses. «Et aru saada kas meie niiduk oli varga/varaste ainus sihtmärk või käidi ka mujal "rikastumas", siis andke palun teada, kui ka teie kodust on möödunud ööl midagi kaduma läinud,» kirjutas noormees.

Lisaks palub ta kõigil, kes näevad kuskil müügis olevat kasutatud Gardena robotniidukit või leiavad kadunud masina kraavis vedelmas, märku anda.

Silveri Facebooki tehtud postitus.
Silveri Facebooki tehtud postitus. Foto: Kuvatõmmis Facebookist
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles