Teadlased tegid kindlaks, kust tuli dinosaurused hävitanud asteroid (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Arvutijoonistus, millel on näha Mehhikosse Yukatani poolsaarele asteroidi langemas. Teadlaste sõnul tekitas asteroid kataklüsmi, mille tagajärjel selle ajastu floora ja fauna hävinesid
Arvutijoonistus, millel on näha Mehhikosse Yukatani poolsaarele asteroidi langemas. Teadlaste sõnul tekitas asteroid kataklüsmi, mille tagajärjel selle ajastu floora ja fauna hävinesid Foto: Elena Duvernay/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Colorado Southwest Research Institute uurimiskeskuse teadlaste sõnul langes umbes 66 miljonit aastat tagasi meie planeedile 9,6 kilomeetri laiune asteroid, tekitades rea kataklüsme, mis tõid kaasa nii lennuvõimetute hiidsisalike kui taimestiku hävinemise.

Uurijate sõnul leidsid nad tõenäolise asteroidi, mis hiidsisalikele saatuslikuks sai. Tegemist on meie päikesesüsteemi äärealalt Marsi ja Jupiteri vahel asuvast asteroidide vööst pärit tumeda asteroidiga, teatab livescience.com.

Marsi ja Jupitreri vahel on palju meie päikesesüsteemi algusajast pärit asteroide, mis koosnevad ebatavalistest ainetest. Võrreldes teiste asteroididega on nad väga vanad ja tumedad ega peegelda päikesevalgust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles