KOHTUOTSUS ⟩ Katrin Lusti vastu kurikuulsa miljoninõude esitanud I. J. Zandi kaebus sai lahenduse (1)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Katrin Lust
Katrin Lust Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Täna tegi kohus otsuse «Kuuuurija» saatejuhi Katrin Lusti ja ärimehe Iraj Zandi aastatepikkuse vastasseisu osas. Viimane nõudis miljonit eurot, kuid pidi leppima vähemaga.

2019. aastal esitas ärimees Iraj Zand Harju Maakohtusse hagi «Kuuuurija» saatejuhi Katrin Lusti, saate produktsioonifirma Linda OÜ ning TV3 vastu, ebaõigete andmete ümberlükkamiseks, nõudes varalise ja mittevaralise kahju hüvitamist.

Iraj Zand nõudis Katrin Lustilt üle miljoni euro ning menetluskulude hüvitamist, summas 162 000 eurot.

Hagi Katrin Lusti ja TV3 vastu rahuldati vaid osaliselt. Saate «Kuuuurija» produktsioonifirma Linda OÜ osas jäi aga hagi täielikult rahuldamata.

I.J.Zand
I.J.Zand Foto: Madis Sinivee

Kohtuotsuse kohaselt mõisteti Katrin Lustilt Iraj Zandi kasuks välja mittevaralise kahju hüvitis 10 000 eurot.

Samuti on Lust kohustatud saates «Kuuuurija» ning selle Facebooki leheküljel ümber lükkama hageja kohta avaldatud ebaõiged faktiväited.

Kohtuprotsessiga kaasnevad menetluskulud jäid kummagi osapoole endi kanda, ehk Katrin Lust Iraj Zandi menetluskulusid tasuma ei pea. Küll aga jäid menetluskulud Iraj Zandi hagis Linda OÜ vastu Zandi kanda.

Katrin Lusti vandeadvokaat Maarja Pild sõnas Elu24-le, et tänase kohtuotsuse tulemus ei ole oluline ainult selle vaidluse kohapealt, vaid kogu Eesti ajakirjandusmaastiku jaoks. «See näitas, et miljoninõue meie õigusruumis ei ole võimalik.»

«Väga suur asi on ka see, et meeletus summas nõutud õigusabikulud jäeti välja mõistmata.» 

Pildi sõnul siiski otsusega lõpuni rahul olla ei saa ja kaalutakse selle edasikaebamist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles