VIDEO ⟩ Mammutid tegid oma eluajal peaaegu kaks tiiru ümber Maa

Inna-Katrin Hein
Copy
Alaska paleokunstniku James Havensi joonistus mammutist. Selline võis välja näha isane mammut, kelle võhkasid Alaska ülikooli teadlased uurisid
Alaska paleokunstniku James Havensi joonistus mammutist. Selline võis välja näha isane mammut, kelle võhkasid Alaska ülikooli teadlased uurisid Foto: James Havens / University of Alaska / SWNS/Scanpix

Ameerika Ühendriikide Alaska ülikooli teadlased uurisid mammutivõhkasid ja tegid kindlaks, et need jääaja loomad liikusid oma eluajal distantsi, mis võrdub ligi kahe tiiruga ümber meie planeedi.

Pleistotseenis elanud karvased mammutid, kes olid suured ja väga liikuvad, on nüüdisaja elevantide kauged sugulased, kirjutab bbc.com. 

«Ei ole täitsa selge, kas tegemist oli vaid hooajalise liikumisega, mis oli põhjustatud toidu otsimisest, kuid kindel on, et mammutid olid suured «jalutajad». Nad läbisid oma eluajal Alaskal pikki vahemaid. Kui vaadata Alaska suurust, siis nende loomade teekonnad olid ülipikad,» selgitas Alaska ülikooli paleontoloog Matthew Wooller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles