Suri menusarjast «Sherlock» tuntud Briti näitleja Una Stubbs

Elu24
Copy
Briti näitleja Una Stubbs (paremal) menusarjas «Sherlock». Näitleja Mark Gatiss (vasakul) kehastas sarjas Sherlocki venda, Mycroft Holmes'i.
Briti näitleja Una Stubbs (paremal) menusarjas «Sherlock». Näitleja Mark Gatiss (vasakul) kehastas sarjas Sherlocki venda, Mycroft Holmes'i. Foto: Kuvatõmmis menusarjast «Sherlock»

Suri Briti näitleja Una Stubbs, kelle karjäär sai alguse 60ndatel. Näitleja oli enim tuntud menusarjast «Sherlock», milles Stubbs kehastas peategelase majahoidjat.

Suurbritannia krimisari «Sherlock» (2010–2017), millel oli kokku 15 osa, põhines Arthur Conan Doyle'i krimiromaanidel, kus peaosa mängisid Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) ja Martin Freeman (doktor Watson).

Sarjas astus 14 osas üles ka Briti näitleja Una Stubbs, kes mängis sarjas peategelase majahoidjat proua Hudsonit. 84-aastane näitleja, kes oli olnud viimased paar kuud haige, suri Šotimaal, oma Edinburghi kodus neljapäeval, 12. augustil, vahendab New York Post.

«Ema suri vaikselt kodus, Edinburghis, olles perekonna poolt ümbritsetud. Palume privaatsust ja mõistmist sellel kõige raskemal ja kurval ajal,» avaldasid näitleja kolm poega.

«Sherlocki» looja Steven Moffat kirjutas sotsiaalmeediasse kaastundeavalduse, kus ta nimetas Stubbsi Baker Streeti kõige säravamaks valguseks. «Milline naine, milline talent, milline täht – ja ühtlasi kõige lahkem, armsam ja naljakam inimene.»

Benedict Cumberbatch (alumisel pildil koos Stubbsiga), kes kohtas näitlejannat 4-aastaselt, kui tema ema Stubbsi koostööd tegi, vahendab BBC, meenutas naist järgmiselt: «Ta lõi toa särama ja teda jäävad igatsema kõik, kellel oli õnne teda tunda.»

Stubbs sündis 1937. aastal Inglismaal ja alustas oma näitlejakarjääri 60ndatel. Tema läbimurdeks peetakse rolli BBC komöödiasarjas «Till Death Us Do Part» 1966. aastal. 

90ndatel mängis Stubbs teatrilavadel. Kokku 

Stubbs oli abielus kahel korral. 1958. aastal abiellus ta Briti näitleja Peter Gilmoreiga, kellega koos lapsendas näitlejanna poja, vahendab BBC. Stubbs ja Gilmore lahutasid 1969. aastal ning samal aastal abiellus naine Briti näitleja Nicky Hensoniga. Kuus aastat kestnud abielust oli Stubbsil kaks poega, kes on mõlemad muusikud.

Näitlejakarjääri lõpetas Stubbs 2017. aastal. Ta tegi oma viimase rolli telefilmis «Murder on the Blackpool Express». 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles