Paul van Dyki show tarvis paigaldatakse enneolematu tehnika

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paul van Dyk
Paul van Dyk Foto: promo

Maailma tippdj Paul van Dyk show jaoks paigaldatakse Saku Suurhalli  enneolematu heli- ja valgustehnika.

Juba järgmisel reedel, 17. veebruaril esineb Saku Suurhallis mitu aastat maailma tippdj-ks tituleeritud Paul van Dyk Saksamaalt.

Tänavuse aasta suurima tantsumuusika sündmuseks paigaldatakse Saku Suurhalli enneolematu kogus heli- ja valgustehnikat.

Aasta suurima tantsumuusika sündmuseks paigaldatakse Saku Suurhalli 144 liikuvat valgustit (moving-heads), mille koguvõimsus on üle 130000 W, kokku leiab kasutust 254 valgusseadet.

Lisaks paigaldatakse 46 m2 LED ekraani, mis koosneb 441600 LEDist. Kogu valgustehniline lahendus tarbib rohkem kui 300 000 W elektrit.

Show valgustehnilise lahenduse eest vastutav Taavi Randoja firmast Eventech lausus, et lava valgustuse tõstemootorid on programeeritava juhtimisega nii, et show ajal muudavad valgustid oma kõrgust andes lava-konstruktsioonile erinevaid väljanägemisi.

«Kasutatake maailmas viis auhinda võitnud uut tüüpi liikuvaid valgusteid ClayPaky «Sharpy», mis on nii võimsad, et suudavad panna 2-3 meetri kauguselt riide põlema. Soovitav on hoida kõik süttivad asjad kuni 12 meetri kaugusele,» lausus Randoja. Helitehnikast paigaldatakse kontserdipaika 36 subwooferit, mis võtaks kõrvuti enda alla paigutatuna üle 20 meetri põrandapinda.

Kogu helitehnika summaarne helivõimsus on rohkem kui 150 kW.

Paul van Dyk on elektroonilise tantsumuusika dj, muusik ja produtsent, kes on oma töö eest võitnud Grammy auhinna.

2005. ja 2006. aastal valiti Dyk maailma parimaks dj-ks. Lisaks on ta ainsa plaadikeerutajana püsinud juba 1998. aastast maailma top10 DJ nimekirjas.

Alates 2007. aastast on tema albumeid müüdud üle 4,5 miljoni eksemplari. Suurim tuntus saabus hitsingliga «For an Angel».

17. veebruari suurimal tantsumuusika sündmusel astuvad lisaks Paul van Dykile lavale ka kohalikud tegijad - DNS Project (Armada Music), Kristjan Hirmo (Sky Plus / Hirmo Faktor) ja DeeJay AAV (Club Unlimited).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles