Ahto Kruusmann: tantsumuusika on nagu ralli – vähesed suudavad seda hästi teha

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuno raadio diskor Ahto Kruusmann
Uuno raadio diskor Ahto Kruusmann Foto: EGERT KAMENIK/PM/EMF

Raadio Uuno muusikatoimetaja Ahto Kruusmann peab Paul van Dyki eduloo juures oluliseks lisaks muusika loomisele oskusele ka oskust seda võimsalt publikule esitada.

«Paul van Dyk on üks väheseid, kes on püsinud maailma dj-de esikümnes alates 1998. aastast. See ei ole ainult muusika tegemise viljade maitsmine, vaid ka mängimise oskus ehk see, kuidas sa klubis muusikat mängid. See on nagu ralli - paljud oskavad sõita, aga vähesed suudavad seda teha väga hästi»

«Filmimaailma ihaldusväärseim auhind on Oscar. Muusikamaailmas on selleks Grammy. Kui dj-le antakse Grammy, siis see on eriline sündmus,» nendib Kruusmann, kelle hinnangul ei ole trance-muusika kõrgaeg veel sugugi möödas.

«Iga-aastaselt koostab üks suurimaid elektroonilise tantsumuusika ajakirju Dj MAG parima 100 dj pingerea, mis põhineb avalikul hääletusel. Kui nüüd eelmine aasta (2011) välja arvata, siis viimased kümme aastat on olnud nr.1 dj-d trance'i valdkonnast. Muuseas Paul van Dyk on olnud seal kaks korda nr.1.(2005-2006). Ise arvan, et trance'i populaarsus liigub lainetena ja see on pidevas arengus. Nagu ta ise ütleb, ei liigita ta enda muusikat enam puhtalt trance'i alla, vaid see on elektrooniline tantsumuusika.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles