Kristjan Hirmo: Paul van Dyk on geniaalne muusik

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Hirmo
Kristjan Hirmo Foto: Erakogu

Raadio Sky Plus eetrist ja ööklubide dj-puldi tagant tuntud tuntud Kristjan Hirmo on Paul van Dyki loomingu austaja olnud suure osa oma plaadikeerutaja-karjäärist ning peab legendaarset tantsumuusika-võlurit geniaalseks muusikuks ja laulukirjutaks.

«Esimene kokkupuude Paul van Dyki loominguga oli mul kusagil üheksakümnendatel, enne seda, kui «For An Angel» Eestis tuntuks sai. See oli omal ajal Eesti klubidest täiesti arvestatav hitt, mida mängiti ka nii öelda mainstream klubides ja mainstream pidudel. Ma ise olen Pauli näinud mitu korda ka live’s, Saksamaal Love Parade´il ja Mayday´l. Viimasel ajal ei ole kahjuks ühtki tema esinemist juhtunud nägema, aga üheksakümnendatel, kui ta oli esimene suur superstaar dj, siis sai teda Saksamaal ikka mitu korda nähtud,» meenutab Kristjan Hirmo.

Hirmo sõnul teeb Paul van Dyki eriliseks asjaolu, et ta oli esimene trance-muusika dj, kes suutis välja müüa ka suuremaid esinemisi.

«Kui täna on Tiesto ja Armin van Buuren need mehed, kes staadionitel mängivad, siis Paul oli tegelikult see mees, kes otsa lahti tegi. Ta on ju ka väga andekas muusik ja ta hakkas suhteliselt varakult oma setis arvuteid kasutama ja mängis suisa kahe Abletoniga korraga. Tema lived olidki ikka päris, tal olid laval kõik keyboardid, sündid ja arvutid ja päris tavalise dj tööga tema esinemistel väga palju enam pistmist polnudki,» nendib mees..

«Maailma mastaabis on ta ikka a-kategooria staar, ja need inimesed, 17. veebruaril Saku Suurhalli, saavad kindlasti väga väga hea live osaliseks. Võiksid tulla ka need, kes muid tantsumuusika stiile jälgivad. Paul on ise ka oma loomingus seganud erinevaid stiile, ta pole ainult puhtalt mingi trance'i mees, ta on viimastel aastatel ka mitme raadiohitiga hakkama saanud, mis näitabki seda, et tegu on geniaalse laulukirjutaja ja muusikuga.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles