VIDEO ⟩ Venemaal kukkus alla õhujõudude hävitaja, piloodid on haiglas

Kert Avasalu
Copy
Su-24
Su-24 Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Hävitaja lendas Permi parandustöödele, kuid ei jõudnudki sinna. Tegemist on juba kuuenda militaarlennuki õnnetusega viimase kuu aja jooksul.

Uurali-lähedases Permis kukkus täna alla Vene õhujõudude hävituslennuk, vahendab RBC. Pilootidel õnnestus katapulteeruda ning nad viidi stabiilses seisus haiglasse.

Vene kaitseministeerium kinnitas, et lend toimus ilma moonata. «Lennates plaaniliste parandustööde jaoks remonti teostavasse firmasse, kukkus Su-24 Permi linnast 95 kilomeetrit lääne pool alla,» andis sõjaväeringkond teada.

«Su-24 hävitaja maandus Permis tankimiseks. Mõni minut pärast õhkutõusu kukkus see aga alla,» selgitas allikas Vene meediale ning kinnitas, et tegemist oli tehnilise veaga. Õnnetuse järel alustati päästeoperatsiooni.

Metsa maandunud Su-24 põhjustas ka väikse maastikupõlengu, seega tulid kohale nii tuletõrjemasinad kui kopter pilootide leidmiseks. Pealtnägijad on meediaga jaganud mitmeid videoid kohapealt ning eemalt paistvast suitsusambast.

Arvukalt õnnetusi

Su-24 on teenistuses juba 1974. aastast ning selle tootmine lõpetati 1990ndatel, seega ei ole tegemist värske sõjalennukiga. Küll on seda aga modifitseeritud, hävitajat kasutatakse aktiivselt missioonidel - 2015. aastal Türgi piiril alla lastud lennuk oli sama mudel.

Samas on Venemaa viimasel kuul sarnastes õnnetustes kaotanud veel viis lennukit. Enim räägitud on surmav mootoritulekahju uue Il-112V transpordilennuki katselennul. Alla on kukkunud veel ka Su-35S Habarovskis ja MiG-29SMT Astrahanis.

Lisaks kukkus alla Türgile appi suuri maastikupõlenguid kustutama läinud Be-200ES. Samas Astrahani lennuväljal läks veel üks MiG-29SMT maa peal põlema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles