Kontsert toetab loodavat fondi

, abistav käsi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval, 29. jaanuaril kell 18 algab Jaani kirikus heategevuslik kontsert Paul Kriguli perekonna fondi toetuseks.
Neljapäeval, 29. jaanuaril kell 18 algab Jaani kirikus heategevuslik kontsert Paul Kriguli perekonna fondi toetuseks. Foto: Sille Annuk

Neljapäeval, 29. jaanuaril kell 18 algab Jaani kirikus heategevuslik kontsert Paul Kriguli perekonna fondi toetuseks.


Kontsert kannab pealkirja «Vali vaikus» ning musitseerivad Paul Kriguli pojapoeg Vambola Krigul löökpillidel ja Neeme Punder flöötidel.



Esimene kontsert fondi toetuseks oli 23. detsembril Pauluse kirikus. Loodava fondi asjaajaja Ülo Krigul tunnistas, et esimene ettevõtmine läks korda.



«Oluline on see, et läksime sõnadelt tegudele,» rääkis ta. «Kui seni käis fondi tutvustamine ja põhikapitali kasvatamine suuliste ja kirjalike üleskutsete kaudu, siis nüüd pakkusime kuulata täispikka tõsise kavaga kontserti.


Muide Pauluse kiriku orelipult oli Paul Kriguli esimene töökoht Viljandis.»



Kui detsembris oli loodava fondi põhikapitalist puudu ligikaudu 20 000 krooni, siis heategevuskontserdiga koguti üle 4500 krooni.  



«Nagu kõigi Eesti Rahvuskultuuri Fondi allfondide puhul sõltub tulevikus väljamakstavate stipendiumite suurus sõna otseses mõttes põhikapitali suurusest,» selgitas Ülo Krigul. «Seega on see pidev ettevõtmine. Miinimumsumma, mis intresse korjaks, on 100 000 krooni ja et Paul Kriguli 100. sünniaastapäeval, 23. detsembril 2010 saaks esimese väljamakse teha, peab eelolevaks suveks põhikapital koos olema.»



Fondi on annetanud Viljandi linnavalitsus, Paul Kriguli järeltulijad, segakoor Koit ja paljud eraisikud.



Nii mõnedki inimesed on arvanud, et loodav Paul Kriguli perekonna fond hakkab toetama Kriguli-nimelisi muusikuid. Ei ja veelkord ei! Fondi eesmärk on edendada Viljandi muusikaelu. Lihtsamalt öeldes: mida suurem on fondi põhikapital, seda suuremad on ka iga-aastased väljamaksed. Kuigi rahvuskultuuri fondi allfondidest on toetust saanud mitu meie linnaga seotud projekti, on see esimene fond, mille iga-aastane toetus on seotud Viljandiga. Nii et, head kaaslinlased, kogutud raha ei lähe kaotsi ega kaugele.



29. jaanuaril on hea võimalus annetada ja vastu saada tänukontsert.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles