Šerif ohjeldab roolijoodikuid roosa värvi abil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roosat T-särki kandvad roolijoodikud
Roosat T-särki kandvad roolijoodikud Foto: AP / Scanpix

USA karmimaks šerifiks kutsutav Joe Arpaio määras, et alkoholijoobes autoroolis vahele jäänud ja vangi mõistetud isikud peavad kandma roosat.

Lisaks määratakse vahelejäänutele kohustuseks töötada ühtse meeskonnana surnuaedadel, kuhu maetakse alkoholist põhjustatud õnnetuste tagajärjel hukkunuid, vahendab Yahoo news.

 

Arizona osariigi Maricopa maakonna šerifi Arpaio arvates aitavad tema meetmeid inimesi ohjeldada.

 

«Võib-olla aitab see roolijoodikuid ohjeldada ja mõtlema panna. Nad peaksid aru saama, et neid ootavad ees roosad riided ja töötamine surnuaedadel,» lausus Arpaio.

 

Lisaks leidis «USA karmima šerifi» hüüdnime kandev mees, et alkoholijoobes rooli istunud peavad karistuseks ka tänavaid koristama, kandes vangidele omaseid triibulisi pükse ja roosat T-särki.

«Sellel särgil on kirjad, et « Sheriff DUI (driving under the influence) Chain Gang»(šerifi roolijoodikute meeskond) ja «Clean(ing) and Sober» (Puhas (tamine) ja kaine).

Sellises «tööpataljonis» karistust kandnud Michael McDaniel ütles, et neljakuuline aeg pani ta sügavalt järele mõtlema ning enam ta alkoholijoobes rooli taha ei istu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles