Uuspõld lubab võidelda alkoholireklaamidega

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jan Uuspõld.
Jan Uuspõld. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Näitleja Jan Uuspõld rääkis reedel Raadio 2 saates «Kõik puhuvad!», et Eestis kasvatatakse alkohoolikutest järelkasvu. Alkoholireklaami keelustamist sooviv Uuspõld on valmis tegema selleks avalikku kampaaniat. «Kui asjad venima jäävad, siis tuleb õlg alla panna.»

Korduvalt alkoholi tõttu korda rikkunud Uuspõllu arvates on alkohol võrdväärne kokaiiniga – mõlemad on sõltuvust tekitavad ained. «Meil on väga paljud inimesed sellega hädas. Teeksin palju suuremaid ja julgemaid samme, et seda piirata,» rääkis Uuspõld.



«Sarnaselt alkoholiga võin ma ju kokaiini, amfetamiini ja kanepit ka reklaamima hakata!? Nad liigituvad kõik kategooriasse, mis keerab inimeste elu p***se. Sama on kasiinodega. Kui kasiinohaigusega pereisa saab palga kätte, siis ei pea kasiino talle koduteel ette jääma. Härra Karu jutt, et see on lõbu, on jama!»



Õlletehase reklaamnäona töötanud Uuspõld ei pea oma avaldust vastuoluliseks. «Niikaua kui reklaam on lubatud ja see on mu töö, pean seda tegema. Aga et ma selles ise kaasa löön, seda enam saan rääkida, et alkoholireklaam tuleks ära keelata.»



Oma sünnipäeva puhul raadiointervjuu andnud Uuspõld ütles, et viimaste aegade negatiivsed uudised temaga seoses pole sõpru eemale peletanud.



«Mul on nüüd sõpru isegi rohkem. Mulle on helistanud paljud sõbrad, kellega pole aastaid suhelnud. See tekitab tugevustunde». (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles