9/11 stseen jäeti ära, et Dujardin saaks Oscari

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean Dujardin
Jean Dujardin Foto: SCANPIX

Prantsuse näitleja Jean Dujardini uuest filmis «Les Infideles» jäeti ära 11. septembri 2001. aasta terrorirünnakute kohta käiv stseen, et Dujardin saaks Oscari.

39-aastane prantslane saigi oma rolli eest nüüdisaegses tummfilmis «The Artist» meespeaosatäitja kuldmehikese, edastab AFP.

Ameerika filmiakadeemia liikmed ei pruukinud Oscarite nominatsioone andes teada, et Dujardin jättis oma uuest filmist välja USA terrorirünnakute viite.

Uues filmis käsitleb Dujardin truudusetuse teemat.  Välja jäetud  stseenis  mängib Djuardin truudusetut  prantsuse meest, kes oma armukesega läheb New Yorgi hotelli seksima.

Armukese võrgutamise ajal räägib mees telefonis oma naisega. Mees seisab hotelli akna juures, millest avaneb vaade Maailma Kaubanduskeskusele nagu see oli enne 11. septembri rünnakuid.

Dujardin keerab maailmas toimuvale õudusele selja öeldes oma naisele telefoni «Kallis, kõik on korras!»

Prantsuse väljaanne Le Point kirjutas pärast Dujardini Oscari võitu, et nimetatud stseen oleks rikkunud näitleja šansid.

«Filmitegijad suutsid seda saladust hästi varjata.  «Les Infideles» näitleja ja produtsent  kartsid, et see stseen võib USA filmitegijaid ja otsustajaid solvata. Selle tõttu jäeti välja,» seisis Le Pointi kirjutises.

Prantsusmaal on juba Dujardini uut filmi rünnatud, kuna see olevat seksistlik.

Filmi reklaamplakatil on Dujardin hoidmas kinni naise jalagadest viisil, mis viitab seksile.

Väljaanne Le Parisien hoiatas enne Oscarie galat, et ameeriklastele terrorirünnakutele viitavad naljad ei meeldi ning see võib filmi «The Artist» šansse kahandada.

«Les Infideles» produtsentidele lähedal seisev isik kinnitas, et Dujardin mängis petjast Prantsuse ärimeest ning see stseen jäeti välja.

Dujardin ega tema esindaja ei soovinud välja jäetud stseeni kommenteerida.

11. septembril 2001. aastal New Yorgis ja Washingtonis toime pandud terrorirünnakutes kaotas elu üle 3000 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles