Dylan Morani maaletoojad ei osanud nii suurt menu uneski näha

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Austraaliast pärit näitleja Louis Zezeran.
Austraaliast pärit näitleja Louis Zezeran. Foto: Erakogu

Laupäeva varahommikul tuli kõigile huumorisõpradele väga suure üllatusena uudis, et 11. aprillil esineb Eestis tuntud iiri stand-up koomik Dylan Moran. Piletid läksid nagu soojad saiad ning vihaseid piletita jäänud fänne tundub veel olevat terve trobikond.

Comedy Estonia üks asutajaid Louis Zezeran tunnistas, et nad ei osanud säärast menu oodata ja seetõttu oli ka üritusele tehtud reklaam sisuliselt null. Sellegipoolest müüdi kokku umbes nelja tunni jooksul välja terve Vene kultuurikeskuse saal, mis mahutab umbkaudu 850 huumorisõpra.

«Me ei teadnud, mida oodata. Ma olin kindel, et me suudame Vene kultuurikeskuse publikuga täita, aga arvasime, et see juhtub paari nädala jooksul. Mul päris ausalt ei olnud aimugi, et Dylan Moranit tahab näha nii palju inimesi,» rääkis Zezeran. «See on fantastiline!»

Mida see eestlaste kohta ütleb? «See tähendab, et eestlased on normaalsed inimesed! Ükskõik, mis nad enda kohta ise ütlevad, on ilmselge, et eestlastele meeldib naerda ja sõpradega toredalt aega veeta.»

«Tegelikult on mõistetav, et Dylan Moranil on Eestis nii palju fänne. Ma arvan, et tema tume, sarkastiline huumor jõub eestlastele kohale,» ütles Zezeran. «Mul on väga uhke tunne Moranit esindada, see on minu unistus. Ma armastan oma tööd. Ma saan korraldada väga toredaid üritusi, kus inimestel on lõbus.»

Piletita jäänutel aga ei tasu veel pead täiesti norgu lasta, sest Comedy Estonia meeskond ootab praegu küüsi närides e-kirja Morani agendilt, et saada nõusolek teise etenduse korraldamiseks.

Zezeran ütles, et on Morani Eestisse toomise kallal töötanud umbes aasta. «Sellega läheb aega, et kujundada endale mainet nii Eestis kui ka välismaal. Aga me oleme pingutanud selle nimel, et korraldada häid üritusi, mis näiteks New Yorgis ja Londonis ongi täiesti tavapärane.»

Pärast suure staari Eestis esinemist ei jääda aga loorberitele puhkama. Mehed plaanivad kindlasti veel siia tuua tuntud koomikuid. Lisaks kuulsustele korraldavad nad kord kuus Club Privés stand-up komöödia õhtuid, kus esinevad hetke parimad Euroopa koomikud.

Lisaks sellele toimub Comedy Estonia üritusi ka Tartus ning hiljuti alustati ka nn avatud mikrofoni üritustesarjaga, kus igaüks saab laval naljaviskamisega proovi teha.

Mais võib aga oodata Comedy Estonia stand-up komöödia üle-Eestilist tuuri, kus esinetakse eesti keeles.

«Tahame sellesse kaasata võimalikult palju inimesi. Teeme seda teiste jaoks ja püüame iga show teha ainulaadseks. Tahame, et see oleks midagi erilist, millest oma sõpradega rääkida,» lisas Zezeran.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles