Kuldse nõela säras

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Britt Samoson
Britt Samoson Foto: Jelena Rudi

Tänavu ei astu Eesti parima moedisaineri auhinna Kuldnõela nominentide looming publiku ette moelava tuledevihus ega sihvakate modellide seljas, vaid hoopis näitusel disaini- ja arhitektuurigaleriis Tallinnas. Sealsamas kuulutatakse 16. märtsil välja ka moekunstnik, kes 14. Kuldnõela enda pihku saab.

Sinnani võib aga kommertsi hingusest vabas näitusegaleriis imetleda moeilma tänavuste esitegijate disaini pisidetailideni – ja tunduvalt lähemalt kui moeetendusel. Lisaks värskele rõivaloomingule on kunstnikud välja pannud moekavandid, mis lubavad piiluda nende töö köögipoolele.

Terava stiilitajuga Aivar Antonio Lätt, kes arvati moeauhinna nominentide hulka Baltmanile uue hingamise ja värske näo andmise eest, esitleb tumedates talvetoonides ülikondi, kus aktsendiks lasuursinist ja roosat.

Suursuguse kleidikollektsiooniga «Daami portree» Kuldnõela žürii tähelepanu pälvinud Tiina Talumees näitab jääkuningannalikke kleite, mille inspiratsioon pärineb talvisest merest. Tallinn Dollsi teravmeelse disainiga hiilanud Karolin Kuusik tutvustab väljapanekuga kaubamärgi tütarlapselikumat ja naiselikumat poolt. Liisi Eesmaa, kes jõudis Kuldnõela-seltskonda särava autorikollektsiooniga «Kolmlõige», näitab selle põnevaid vormiotsinguid ja süvaveemaailmast ammutatud ideid.

Üles astuvad ka noorte moeloojate auhinna Väikese Nõela nominendid: Piret Ilves askeetlike ja stiilipuhaste komplektidega, Britt Samoson uuenduslike lõikelahendustega, Kristel Kuslapuu lopsakate kudumitega.

Galeriist tasub läbi jalutada, sest tegu on ühe viimaste aegade kaunima ja terviklikuma moenäitusega – kujundajaks Kuldnõela kahekordne omanik Aldo Järvsoo.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles