Noored kunstnikud näitavad oma töid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstinädal avati teisipäeva õhtupoolikul Arkaadia aias meeleolukate etteastetega.
Kunstinädal avati teisipäeva õhtupoolikul Arkaadia aias meeleolukate etteastetega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Veebruari esimesel kahel nädalal ootavad mitmes Viljandi paigas vaatajaid noorte kunstnike loomingu näitused ning aprilli lõpul võivad oma töid näidata kõik soovijad.


Noorte autorite pakutavat on võimalik vaadata Viljandi kultuurimajas, linnagaleriis ja pärimusmuusika aidas. Eksponeeritavate tööde hulgas on maale, joonistusi ja fotosid.



Esimene võimalus


Tegemist on noorteprogrammi SINA ehk «Suured ideed noorte algatusel» kuuluva üritusega. SINA noored tegutsevad nii Tallinnas kui Viljandis.


«Tahame anda noortele kunstnikele tööde eksponeerimise võimaluse, mis neile tavaliselt eriti kergelt kätte ei tule,» rääkis ettevõtmise projektijuht Liis Tamman. «Kui noor läheb kuhugi galeriisse oma töid pakkuma, vastatakse enamasti, et juhataja on parajasti ära ning kahe aasta pärast on näituste kavas üks auk, siis võib ehk saada.»



Korraldajad tahavad ärgitada noori Viljandimaa kunstnikke oma töödega välja tulema.



«Inimesel ei pea olema kunstiharidus,» selgitas Tamman. «Mingit vanusepiiri meil ka ei ole. Noor on see, kes ennast ise noorena tunneb.»



Näitused jätkuvad


Näitustel tutvustavad end 11 kunstnikku. Teoste eksponeerimise kõrval saavad nad jagada omavahel infot ning hankida uusi kontakte.



13. veebruaril kell 14 algab Viljandi linnaraamatukogus loeng, millel esinevad kunstiga seotud inimesed. Loengule on oodatud kõik huvilised ning sellest osavõtt on tasuta.



20. aprillist 3. maini leiab aset teine näitus, millel on plaanis eksponeerida võimalikult paljude varem soovi avaldanute töid. Selleks palutakse ühendust võtta korraldusmeeskonnaga meiliaadressil liistamman@msn.com.



Info teisel näitusel osalemiseks pannakse üles esimestel näitustel. Teine näitus lõpetatakse noorte kunstnike koosviibimisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles