Lõuna-Carolina rannalt leiti «merekoletis»

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuurakala
Tuurakala Foto: Wikipedia.org

Möödunud nädalal leiti Lõuna-Carolina Folly Beachi rannalt ebatavaline olend.

Internetis levima hakanud pildilt paljastus, et tegemist on pruunikaskollaksrohelise loomaga, kes on suur ning kelle keha on kaetud luuplaatidega, edastab foxnews.com.

Ei ole teada, kui pikk see loom olla võib. Pilti näinud pakkusid, et kolm meetrit.

Spekuleeriti, kes see olla võiks. Pakuti, et ta võib olla mõni nüüdisajal elav hiidsisalik või siis legendaarse vereimeja chupakabra mutatsioon.

Teadlased on nende arvamuste suhtes skeptilised.

«Merekoletisest» nägi pilti ka Lõuna-Carolina akvaariumi esindaja Shane Boylan.

Boylani sõnul näitasid olendi kuju ja ta luuplaadid kohe, et tegemist on Atlandi ookeani tuurakalaga. Segadusse võis ajada see, et kui tuurad on tavaliselt hõbedased, siis leitu oli pruunika tooniga.

Kala oli rannale sattunud ning päikese käes olles ta värv muutus.

«Hiidsislikuks pakkumine ei olegi täitsa vale. Tuurad on ühed vanimad luukalad,» selgitas Boylan.

Ta lisas, et tuurad on oma ebatavalise suuruse tõttu ka varem segadust tekitanud. Atlandi tuurad võivad kasvada ligi viiemeetriseks.

USAs on ka varem rannalt kummalisi olendeid leitud. Asjatundjate sõnul peetakse «koletisloomadeks» tihtipeale üsna tavalisi loomi, kes on näiteks kaua merevees ligunenud.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles