Astronoomi märkus sundis Cameroni «Titanicu» stseeni muutma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Titanic». Fotol Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio
Kaader filmist «Titanic». Fotol Kate Winslet ja Leonardo DiCaprio Foto: SCANPIX

Režissöör James Cameron pidi «Titanicu» filmi, mis nüüd ilmus 3Dna, ühe stseeni  osaliselt ümber tegema, kuna astronoomi sõnul oli filmilõigus näha tähti vales kohas.

Perfektsionistina tuntud Cameron tegi ümber stseeni, mille on näha ühte peategelast Rose´i (Kate Winslet) pärast laeva uppumist Atlandi ookeanil puituksel, edastab The Telegraph.

USA astronoom Neil de Gasse Tyson pani tähele, et selles stseenis ei ole tähed seal, kus nad Titanicu uppumise ajal 1912. aasta aprillis olid.

Astronoom juhtis filmi režissööri tähelepanu sellele. Cameron palus astronoomil saata täpne taevakaart.

Nüüd kinodesse jõudvas «Titanic» 3D filmis on Rose`i pea kohal näha taevast sellisena, nagu seda oli näha Atlandi ookeani põhjaosas 15. aprilli varahommikul 1912. aastal.

Tegemist on selle 1997. aastal valminud kassahitis tehtud ainsa tehnilise muudatusega.

«Neil de Grasse Tyson saatis mulle üsna nipsaka e-kirja, et sel ajal, mis Titanic oli Atlandi voogudesse vajunud ning filmi üks peategelasi Rose võitles oma ellujäämise eest, ei olnud taevas selline, nagu esialgses filmis näha oli,» meenutas Cameron.

Ka olevat astronoom lisanud, et senini tundis ta Cameroni kui perfektsionisti.

«Saatsin siis talle kirja vastu, et edastagu mulle tolle aja täpne taevakaart ja ma panen filmis tähed õigesse kohta,» lisas Cameron.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles