Loe ja imesta: kui pikad on tuntud Eesti naised?

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kerli
Kerli Foto: SCANPIX

Buduaar kirjutab, et erinevate andmete kohaselt on Eesti naiste keskmine pikkus 164 cm, Saksamaal ja Hollandis on naiste keskmiseks pikkuseks aga vastavalt 165 cm ja 168 cm. Kui pikad on aga tuntud Eesti naised, keda ürituste piltidel sageli kõrgetel kontsadel näeme?

Nii seltskonnatäht Kati Toots kui ka tantsutreener Monika Tuvi, keda antud hetkel saame näha ka televisioonisaate «Tantsi tagumik trimmi»  tantsutreenerina, on mõlemad 169 cm.

USAs laineid lööv Eesti lauljatar Kerli Kõiv on 157 cm, olles seega kõige lühem tuntud eestlane, samas ka üks kõige edukamaid.
Lauljatar Merlyn Uusküla pikkuseks on 165 cm, temast vaid 1 cm lühem on kunstnik Merliis Rinne aka Meru.

Skandaalse Anna-Maria Galojani, kes vangi mineku eest lausa Londonisse põgenes ja end seal ikka veel varjab, pikkus jääb Eesti naiste keskmisest pisut alla, nimelt on Anna pikkuseks 162 cm.

Eksmiss ja pisipoja ema Laura Kõrgemäe on koguni 178 cm pikk, kaunitarile ei jää alla ka õed Sõnajalad, Siiri on 176,5 cm ning Viivi 178 cm.

Modelliärinaine Beatrice on 173 cm. Kaunitarist 2 cm lühemad on ettevõtja Ines Karu-Salo ning imekauni häälega lauljatar Jana Kask, olles mõlemad seega 171 cm pikad.

Promootor ning modell Jana Pulk, kes alati hoolitsetud välja näeb, on 168 cm pikk, temast 2 cm pikem on aga Eestit kahel korral Eurovisioonil esindanud Maarja-Liis Ilus - täpselt 170 cm.

Ettevõtja, turundusjuht ning kahe lapse ema Kristiina Aigro on 176 cm pikk.

Kaheks kõige pikemaks tuntud Eesti naiseks on tennisist Kaia Kanepi - 181 cm ning endine poliitik Evelyn Sepp - 182 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles