Näitlevad tudengid tulevad Viljandisse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: LAURI ALVER/SAKALA

14. ja 15. veebruaril peavad Eesti üliõpilased Viljandis teatripäevi, mille programmis on seitse lavastust, töötoad ja vestlusringid.


Seitsmendat korda peetava festivali «Tudengite teatripäevad» eestvedajad on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia noored ja mittetulundusühing Teatrilabor. Ehkki kultuuriakadeemia koolitab draamatudengeid, on ettevõtmisega seotud eelkõige kultuurikorralduse õppijad.



Festivali avalike suhete juht Meeli Hein selgitas, et lavakunsti tudengitel seondub teatritegemine tulevase tööga, kuid festival seob pigem neid, kes tegelevad südamelähedase asjaga hobi korras. Seepärast võib ka esinejate hulgas leida mitmesuguste erialade üliõpilasi, kelle seas on nii vanu tuttavaid kui algajaid.



Esimest korda osaleb festivalil trupp Ru-309 Tallinnast. Selle nime taga peitub vaid üks inimene, kes esitab Andrus Kivirähki teosel põhineva monolavastuse «Aabitsa kukk». Seevastu Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengiteater K-äng2 on käinud kõigil teatripäevadel.



Meie kodulinna esindab kultuuriakadeemias huvijuhiks õppiva Moonika Kungla lõputöö «Liblikapüüdja», milles teevad kaasa sama kooli tudeng Priit Haidak ja noorteteatri Reky juht Kadri Paldra.



Ehkki etendusi jälgib žürii, ei selgitata välja traditsioonilist esikolmikut. «Truppe kindlasti tunnustatakse, kuid pingerida me ei koosta,» lausus Hein. Ta lisas, et iga etenduse järel leiab aset arutelu.



Esimesel festivalipäeval saab töötubades õppida teatritehnikaid ja muinasjutuvestmise kunsti. Üritused leiavad aset kultuuriakadeemias, Viljandi nukuteatris, laste- ja noorteteatris Reky ning pubis Liverpool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles