Tarbijakaitseamet taunib väära info edastamist

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarbijakaitse Tallinna kontor.
Tarbijakaitse Tallinna kontor. Foto: SCANPIX

Tarbijakaitseamet taunib eile tekkinud olukorda, kus Eesti turistide ärajäänud lennu kohta nii reisijatele kui ametile väärat ja puudulikku informatsiooni esitati.

«Lennuvedaja ja reisikorraldaja esindajad kinnitasid tarbijakaitseametile korduvalt kahe päeva vältel, et kõikide klientide eest kantakse hoolt, sh pakutakse sööki, jooki, sidevõimalusi, vajadusel majutust ja transporti majutuskohta,» seisab ameti pressiteates.

«Päev hiljem saame öelda, et klientide teavitamine oli puudulik ning tõenäoliselt oli vajakajäämisi ka lennuvedajapoolse hoolitsuse pakkumisel elementaarse informatsiooni jagamisel, söögi-joogi ja sidevahendite kasutamise võimaldamisel,» leiab tarbijakaitse.

Amet tõdeb, et ka neile esitati ebapiisavat ja eksitavat informatsiooni reisijate eest hoolitsemise kohta. Muuhulgas kinnitati tarbijakaitsele eile ka seda, et kliendid on juba majutatud hotell, kuigi hiljem selgus, et sel ajal ootasid reisijad endiselt lennujaamas.

«Kõikidel reisil olnud tarbijatel, kellel on pretensioone ebapiisava hoolitsuse või saamata jäänud töötasu osas (juhul kui tarbijal tuli minna tööle 8.04.2012), tuleb pöörduda dokumentaalselt tõendatud nõuetega reisikorraldajate poole,» teatab amet.

Samuti ootab tarbijakaitse lähipäevil reisikorraldajatelt ning lennuvedajalt tekkinud olukorra põhjuste kohta selgitusi.

Lennuvedaja Smartlynx teatas eile, et seoses lennuki tehnilise rikkega lükatakse edasi Hurghada-Tallinna lend. Lennuvedaja ja reisikorraldajate TezTour ja Novatours esindajad kinnitasid tarbijakaitseametile, et kõikide klientide eest kantakse hoolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles