Fuji mäe juures asub sünge saladusega mets

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aokigahara mets
Aokigahara mets Foto: Wikipedia.org

Jaapani Fuji mäge ja selle juures asuvat Aokigahara rahvusparki peetakse looduskauniks paigaks.

Samas on sealne taimestik nii tihe, et sinna on võimalik lihtsalt ära kaduda, edastab Daily Mail.

Fuji mäge uurinud geoloogile Azusa Hayanole hakkas mäe juures aset leidev fenomen huvi pakkuma. Ta kutsus filmigrupi leidu filmima.

Siiani aga ei ole vastust, miks jaapanlased valivad Aokigahara rahvuspargi enesetapu paigaks ning miks nad abi ei otsi.

Hayano on sellest metsast leidnud vähemalt 100 inimese jäänused. Enim jäänuseid on Jukai nime kandval metsaalal, mida tuntakse kui «puude merd», sest see on tihe ja üsna ligipääsmatu.

Jukai metsa sünge ajalugu ulatub tagasi 19. sajandisse, mil siia toodi vigaseid vastsündinud ja eakad surema.

Filmis püütakse näidata, mis toimub inimese peas enne seda, kui ta otsustab endalt elu võtta. Mõnikord võib ta meelt muuta ning otsustada elu kasuks.

Filmis on näha ka inimjäänuseid ning surnutele kuulunud asju. Samuti on seal enesetapu teinute jäetud hüvastijätukirju, telke ja laagriasju.

Väidetavalt on see Fuji mäe juures asuv mets peale San Francisco Golden Gate silla maailmas populaarsuselt teine enesetapupaik.

Jaapani enesetapuennetamise keskus on pannud metsa viivate teede algusse silte, milles enesetapu kaalujaid püütakse ümber mõtlema panna.

«Elu on väärtuslik kingitus vanematelt. Mõtle oma pereliikmetele. Ära jää üskinda, vaid räägi oma raskustest,» seisab siltidel.

Inimjäänuste leiud panid geoloog Hayano uurima, kuidas Jaapanio ühiskonnas on enesetappude põhjused ja tähtsus muutunud. Jaapani samuraid näiteks säilitasid oma au, võttes endalt elu.

Hayano kinnitusel on viimastel aastatel selles metsas aina enam enesetappe aset leidnud.

«Varem oli rituaalne harakiri samuraide viis säilitada oma au, kuid tänapäeva ühiskonnas näitab enesetapp, et inimene on kaaslastest ja ühiskonnast eraldunud,» tõdes Hayano.

Hayano arvates võib suure osa enesetappude taga olla internet, mille tõttu inimesed üksteisest võõrduvad.

«Nüüdisajal on internet pidevalt kättesaadav. Tegelikult aga tahavad inimesed enda kõrval kaaslasi tunda, nendega suhelda ja nende häält kuulda. See tagab kaasinimeste mõistmise ning nendega kooselu,» sõnas Hayano.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles