Margus Vaher: publikuhääletus ei tekitanud kõhedust

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Vaher
Margus Vaher Foto: ETV

«Kaks takti ette» võitja Margus Vaheril olid veel täna hommikulgi emotsioonid täiesti laes.

Noormees tunnistas raadio Elmar hommikuprogrammi intervjuus, et alguses võttis võit ta päris sõnatuks, sest see oli nii suur ja meeldiv üllatus. «Ma ei saa öelda, et öö oleks just pead selgemaks teinud, kuna ma sain öösel ainult kaks tundi magada,» kirjeldas Margus värskeid tundeid.

Saatevõiduks oli Margus valmistunud: «Ma teadsin, et see tõenäosus on olemas kui mul läheb väga hästi ja õnnestub kõik nii nagu ma soovisin.»

«Aga kõige suurema tänu võlgnen ma oma toetajatele. Minu sügav kummardus ja aitäh kõigile neile.»

Sel aastal jäeti saatevõitja selgitamine publikule. Marguses see kõhedust ei tekitanud. «Vastupidi. See tekitas sooje tundeid. Artist või laulja ei ole muusikakriitikute või žürii jaoks, vaid ta on kuulajate jaoks ja sellepärast ongi hästi tore, et just kuulajad ja televaatajad võitja otsustasid,» iseloomustas Margus hääletamissüsteemi. «Isegi kui ma ei oleks võitnud, oleks see olnud ainuõige otsus.»

Maestro Eri Klas ütles saates, et õige laulja on see, kellel on midagi öelda. Marguse sõnul on ta selle nimel aastaid tööd teinud: «Siinkohal ei aita pelk sõnadesse panek vaid see väljendub muusikas. Ma usun, et minus on sisemist küpsust muusikas, millega oma sõnumit edasi anda. See on tunne, mis tuleb lauludest. Seda on keeruline sõnadesse panna.»

Margus peale saatevõitu kohe stuudiosse ei torma. «Ma võtan omale veidike aega mõtlemiseks, milline saab täpsem plaan olema. Aga loodetavasti on juba järgmisteks jõuludeks valmis omaloominguga jazz’i-bossa-folgisegu plaat minu bändiga Kesköö,» tutvustas Margus edasisi plaane muusikas.

Soolokarjääri Margus siiski ei välista. «Ma arvan, et Eestis on muusikul võimalik teha nii natukene soolot, et ta ei pea igakord minema bändiga esinema. Vahel sobib intiimsemasse õhkkonda kui ma võtan kitarri kaasa ja olen üksi.»

Aastavahetuse pühendab laulja täielikult sõpradele ja veedab selle Tartus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles