Galerii: täna esilinastub «Eastern Promises» («Lubadused idast»)

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «Eastern Promises» («Lubadused idast»)
Kaader filmist «Eastern Promises» («Lubadused idast») Foto: outnow.ch

Alates tänasest on võimalik Eesti kinos näha kolmele Kuldgloobusele (parim draamafilm, parim meespeaosa – Viggo Mortensen ja parim filmimuusika – Howard Shore) kandideerivat linateost «Eastern Promises» («Lubadused idast»).

Tegemist on meisterlavastaja David Cronenbergi põnevusfilmiga, mis laskub inimhinge pimedaimatesse soppidesse.

Autojuht ja ihukaitsja Nikolai Luzhin (Viggo Mortensen) töötab Londoni kurikuulsaima kuritegeliku perekonna juures, mille patriarh Semjon (Armin Müller-Stahl) varjab oma tegevust ja tõelist palet Vene restorani heasüdamliku omaniku maski taha.

Mehe suurimaks mureks on tema kontrollimatu poeg Kirill (Vincent Cassel), kes suhtub Nikolaisse kui vanemasse venda. Kõigi kolme saatust muudab ämmaemand Anna (Naomi Watts), kes töötab ühes Põhja Londoni haiglas.

Nimelt püüab naine leida vastuseid küsimustele, mis tal tekkisid, kui tema hoole all suri sünnitusel noor venelanna. Otsides kedagi, kes tõlgiks talle surnud tüdruku päeviku, lükkab ta liikvele verise ahela, mille märksõnadeks on mõrv, reetmine ja kättemaks.

Film on alla 14-aastastele keelatud filmis sisalduva vägivalla tõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles