Mehhiklanna tegi endale ise keisrilõike

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mehhiklanna Ines Ramirez Peres
Mehhiklanna Ines Ramirez Peres Foto: AFP / Scanpix

Lõuna-Mehhiko mäestikupiirkonnas elav Ines Ramirez Perez oli lapse ilmaletoomiseks sunnitud endale ise keisrilõike tegema.

Naisel algas sünnitustegevus, kuid tal polnud kedagi abiks, vahendab blogspot.com.

«Lähim haigla asub 80 kilomeetri kaugusel. Mu mees oli varasema sünnituse juures mind aidanud, kuid ta oli kodust ära,» meenutas Perez.

 

Kui pärast 12 tunnist piinlemist polnud laps ikka veel sündinud, otsustas Perez keisrilõike kasuks.  40-aastane naine istus madalale puupingile, võttis julgustuseks paar lonksu alkoholi, haaras 15 sentimeetri pikkuse noa ning hakkas keisrilõiget tegema.

 

Naine lõikas läbi naha, nahaaluse rasvkoe ja lihaste ning jõudis emakani. Ta sai lapse kätte ja tõmbas ta välja. Naise kinnitusel jõudis ta veel ka nabanööri läbi lõigata, enne kui teadvuse kaotas.

 

«Arvan, et mul kulus kogu operatsiooniks umbes tund. Pärast lapse sündi aga kaotasin hetkeks teadvuse. Kui ma uuesti teadvusele tulin, püüdsin lõikehaava sulgeda. Siis palusin oma kuueaastasel pojal Benitol abi järele minna,» lausus mehhiklanna.

 

Mitu tundi hiljem kohale jõudnud arstid leidsid naise elus olevat ja ta lamas voodis oma lapse kõrval.

 

Arstid õmblesid naisel kõhul olnud sisselõike kinni. Naine toimetati kahe tunni autosõidu kaugusel olevasse haiglasse.

Kohalike arstide sõnul oli Ines Ramirez Perezi juhtum tõeline ime.

 

«Meie andmetel on ta ainus naine maailmas, kes on endale ise keisrilõike teinud,» lisasid arstid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles