Madeleine McCanni röövisid sakslased või hollandlased?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvutipilt, milline Madeleine McCann võib üheksa-aastaselt välja näha
Arvutipilt, milline Madeleine McCann võib üheksa-aastaselt välja näha Foto: SCANPIX

Hispaania väljaanne The Olive Press kirjutas inglannast, kelle sõnul nägi ta briti tüdrukut Madeleine McCanni paar päeva pärast tema kadumist 2007. aastal Portugalis Algarve kuurordis.

Karen Sission oli tüdruku nägemises nii kindel, et ta andis sellest kahe riigi võimudele teada.

Sissoni sõnul oli tüdruk koos paariga, kes rääkis kas saksa või hollandi keelt. Naise sõnul jäi talle silma, et Madeleine McCanni meenutav tüdruk ei saanud aru keelest, milles täiskasvanud rääkisid. Paariga oli kaasas veel kaks last ja tüdruk ei suhelnud ka nendega.

Kurva näoga tüdruk jäi Sissionile meelde ning ta läks järgmisel päeval samasse paika tagasi, lootes teda uuesti näha. Sisson nägigi tüdrukut. Sissonile jäi siis silma see, et hoolimata kuumast ilmast olid tüdrukul samad paksud riided, mis eelneval päeval.

Tüdruk tahtis minna basseini juurde teiste lastega mängima, kuid saksa või hollandi keelt kõnelenud naine haaras temast kinni ja viis ta Sissioni nägemisulatusest ära.

Gibraltaril elav Sisson teatas nähtust Gibraltari, Hispaania ja Suurbritannia politseile. Ta oli kirja pannud ka nähtud paari auto registreerimisnumbri. Sellest hoolimata ei kontrollitud seda juhtlõnga.

The Olive Press uurivad ajakirjanikud uurisid ise Sissoni antud infot. Väljaandel õnnetus jõuda jälile saksa perekonnale, kes saabus Portugali Fuengirolas asuvasse majutuskohta kolm päeva pärast Madeleine McCanni kadumist.

Pere oli reserveerinud kohad kahele täiskasvanule ja kahele lapsele. Kui nad saabusid, oli neil kaasas veel üks laps, kelle eest tuli lisatasu maksta.

Majutuspaiga töötaja küsis, et miks ei reserveeritud kohti kohe kogu perekonnale.

«Tegemist on esimese korraga, mil meid seostatakse Maddy kadumisega. Politsei ei ole meiega kontakti võtnud,» sõnas anonüümseks jääda soovinud allikas.

Ajakirjanike sõnul on teiseks tähtsaks faktiks selle pere auto registreerimisnumber. Majutuspaiga dokumentides seisab, et autol olnud registreerimisnumber oli selline, millist Saksamaal ei oldud kasutatud alates 1974. aastast. Auto oli aga Mercedes Vita, mida hakati tootma alles 1996. aastal.

Karen Sissoni sõnul vaevas tüdruku nägemine teda aastaid. Hiljuti võttis ta ühendust Briti võimudega ja palus lapse kadumist uuesti uurida.

The Olive Press andis oma uuringus saadud andmed kummalise saksa või hollandi pere kohta üle Madeleine McCanni juhtumi uurijatele.

Madeleine McCanni vanemad Kate ja Gerry McCann teatasid hiljuti, et nad on saanud informatsiooni, mis annab lootust, et nende tütar on elus.

Briti politsei avalikustas ka arvutifoto, milline võib Madeleine McCann praegu üheksa-aastaselt välja näha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles