Obamat võrreldi šimpansiga?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi osariigi senaator Eric Adams näitamas karikatuuri
New Yorgi osariigi senaator Eric Adams näitamas karikatuuri Foto: AFP / Scanpix

Konservatiivne USA ajaleht The New York Post avaldas selle nädala kolmapäeval karikatuuri, milles president Barack Obamat väidetavalt võrreldi märatseva šimpansiga.

USA inimõigusorganisatsioonide sõnul on see karikatuur vesi rassistide veskile, edastab AP.

Sean Delonasi karikatuuril on kaks politseinikku maha lastud šimpansi juures ja üks neist tõdeb, et nüüd tuleb leida keegi teine, kes asuks majandust turgutama.

Nimelt on Barack Obama sidunud oma poliitilise jõu majandus elavdamise meetmetepaketiga, selgitades, et selle edu määrab ka tema püsimise.

Šimpansiga viidati ka selle nädala esmaspäeval toimunud intsidendile, kus Travise nimeline šimpans hakkas märatsema ja ründas ühte naist, kiskudes ta näo lõhki.  Politsei oli sunnitud looma maha laskma.

The New York Postilt nõuti karikatuuri kohta selgitust. Peatoimetaja kinnitusel ei viidata karikatuuris otse Obamale, vaid Washingtoni valitsusringkondadele üldiselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles