Triin Kärblane: naised, kandke suvel õhulisi ning lendlevaid maksikleite!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NYMF Moestuudio loomingut oli vihma ja tuult trotsides vaatama tulnud värvikas seltskond. 
Triin Kärblase looming pole ajaga kaotanud oma kirkust, vaid kogunud juurde värve, intensiivsust ning fantaasiamaailma hõngu, millest kujunenud kunstniku kleitide asendamatu alustala.
NYMF Moestuudio loomingut oli vihma ja tuult trotsides vaatama tulnud värvikas seltskond. Triin Kärblase looming pole ajaga kaotanud oma kirkust, vaid kogunud juurde värve, intensiivsust ning fantaasiamaailma hõngu, millest kujunenud kunstniku kleitide asendamatu alustala. Foto: Maksim Toome

Triin Kärblase looming pole ajaga kaotanud oma kirkust, vaid kogunud juurde värve, intensiivsust ning fantaasiamaailma hõngu, millest kujunenud kunstniku kleitide asendamatu alustala.

Neljapäeval, 17. mail esitles Triinu moestuudio NYMF oma uut kevadsuvist kollektsiooni, mis kandis maagilist nime Võlumets.

Triin rääkis oma võlumetsast, unistustest ja loomingust ka portaalile Femme.ee

Palun räägi võlumetsast

Võlumets on müstiline haldjatemaa, kus laiuvad lopsakad lilleväljad, lendlevad ultravärvilised liblikad, laulavad hõbehäälsed linnukesed, silkavad uljad kitsetalled ning piiluvad uudishimulikud rebased. See muinasjutumetsa ja haldjate motiiv on mind paelunud juba üsna pikalt. Sellest ajendatuna sai just äsja ka NYMFi veebileht uue kujunduse ja värske suvekollektsioon endale nimeks Võlumets.

Millest ammutasid inspiratsiooni?

Nagu juba öeldud, oli seekord põhiliseks inspiratsiooniallikaks võlumets - tema lopsakast ilust ja imetabastest elanikest inspireerituna on suvekollektsioon NYMFile omaselt üdini naiselik, salapärane, mustri- ja struktuurimänguline, detailiderohke ning naivistlikult muinasjutuline. Miksitud on ka hipilikke emotsioone, aristokraatlikke detaile ja džässiajastu siluette.

Millal teadsid, et mood on Sinu jaoks "see õige"?

Mul tuleb silme ette üks foto lapsepõlvest, kus seisan Saku poe ees, kolm kleiti üksteise otsas, heegeldatud laualina peas, narmastega sall vööle seotud, kogu vanaema pärlikollektsioon kaelas ja kitarr käes – ilmselt teadsin juba sel hetkel, et mood on minu elu.

Aga teadlikult tegin selle otsuse keskkooli lõpus, kui Saaremaalt TTÜsse rõivatootmist õppima tulin. Alternatiive ei olnudki, kuigi teadsin juba tookord, et tootmine ei ole minu rida ja et soovin pigem ise moodi luua.

Tee oma toimiva stuudioni ei ole väga kerge olnud ja mul on tohutult hea meel, et olen olnud nii põikpäine ja raskustele vaatamata ainult ühe eesmärgi nimel edasi rühkinud.
 

Mida mood Sinu jaoks tähendab? Mida see Sulle annab?

Mood on minu jaoks eelkõige kirglik väljendusviis. See rahuldustunne, mis mind valdab, kui valmib üks kleit, kus on kõik detailid täpselt paigas, täpset õiges toonis ja täpselt õiges proportsioonis, on kirjeldamatu.

Ja veel kirjeldamatum on see tunne, kui see sama kleit on andnud oma uuele omanikule täiesti uue hingamise – enesekindluse ja imetlusväärsuse. See on võimas! See tunne, et jah, ma suudangi päriselt inimesi õnnelikuks teha.

Kas ka Sinu enda igapäevane stiil ühtib/peegeldab Sinu loomingut?

Kannan ise väga palju oma loomingut, jumaldan värvilisi kleite, efektseid mantleid, kontrastseid sukki ja natuke pööraseid kingi.

Mulle on äärmiselt tähtis, et riideesemel oleks ka hing või lugu. Lugudega asju olen avastanud just erinevatelt täikadelt ja secondhandidest, tavapoodidest tõrgub süda juba aastaid midagi ostmast.

Mida pead seniseks suurimaks saavutuseks?

Ma arvan, et see suurim saavutus ei ole hetkel minu jaoks mitte mingi sündmus, vaid pigem staadium ja meelerahu, et olen suutnud oma elus praegu saavutada tasakaalu. Saan aktiivselt tegeleda nii NYMFi kui oma pisitütrega - veel aastaid tagasi olin veendunud, et üks välistab teise.


Milline on Sinu suvine moesoovitus?

Ma tahaksin julgustada naisi kandma rohkem kleite ja suvel just õhulisi ning lendlevaid maksikleite. Mul on hea meel, et olen suutnud juba üsna paljusid naisi kleidiusku pöörata ja tõestada, kuivõrd palju mugavam on kanda naiselikku kleiti kui kesksoolisi teksapükse.

Pikemat intervjuud Triin Kärblasega loe SIIT.


Vaata moegaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles