Maailma esimene taimetoiduline hai eelistab sellerit ja värsket kurki

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ammhai
Ammhai Foto: Wikipedia.org

Suurbritannias Birminghamis National Sea Life Centeris elav ammhai (Ginglymostoma cirratum) on maailma esimene taimetoiduline hai.

1,8-meetrine Florence oli varem lihatoiduline, kuid muutus pärast talle 2009. aastal tehtud operatsiooni taimetoiduliseks, edastab Daily Mail.

Operatsiooni käigus eemaldati hai lõuast roostes konks.

Veepargi töötajad peavad kasutama kavalust, et hai valke saaks. Liha ta ei söö ja taimses toidus ei ole enamjaolt valke.

«Peidame näiteks sellerivartesse väikeseid kalatükke, samuti värskete kurkide sisse. Liha tuleb hästi ära peita, sest tal on hea nina ja saab üsna ruttu jälile,» sõnas sealne töötaja Graham Burrows.

Florence`i hambad on sellised nagu ta liigikaaslastel – teravad. Haid suudavad nende abil koorikloomi ja kalu katki hammustada.

Kuid akvaariumis elav hai kasutab oma teravaid hambaid brokoli, kapsa ja muu rohelise peenestamiseks.

Kui hai USAst Floridast Suurbritanniasse saabus, siis tehti talle ultraheliuuring, mis näitas, et tal on sügaval suus roostes kalapüüdmiskonks.

Loomale tehti operatsioon, mille käigus see konks edukalt eemaldati.

Asjatundjate sõnul võis see konks loomas olla aastaid ning kuna see oli roostes, siis hakkas see ta tervist mõjutama.

Nende sõnul söövad vabas vees elavad ammhaid ka vetikaid ning selle tõttu nad eriti ei imestanud, kui hai järsku taimetoiduliseks hakkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles