Prantsuse kohvikuomanik jagab suitsetajatele veste

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renne`is asuva kohviku kliendid said väljas suitsetamise jaoks vestid
Renne`is asuva kohviku kliendid said väljas suitsetamise jaoks vestid Foto: AFP / Scanpix

Prantsusmaal Renne`is asuva kohviku omanik Gilles Berard hoiab pärast suitsetamiskeelu jõustumist oma püsikliente sellega, et lasi neile valmistada fliisist vestid.

Omaniku sõnul on talveperioodil õues suitsetavatel klientidel külm, vahendab AFP.

«Öelda kliendile, et mine õue suitsetama, on liiga järsk ja karm. Kuid fliisist vestidega näitan, et ma hoolin oma klientidest,» lausus kohviku Chat Qui Peche omanik.

Berard ostis 30 fliisvesti ja lasi neile oma kohviku nime trükkida.

«Samas on need vestid ka hea reklaam minu kohvikule. Mitmed kliendid juba küsinud, et kas saaks ka varrukatega «suitsetamisjakke». Kaalun ka nende kasutusele võtmist,» nentis Berard.

Prantsusmaa kohvikud, restoranid ja ööklubid on alates 1. jaanuarist suitsuvabad, sest siis jõustus üleriigiline söögikohtades suitsetamiskeeld.

Prantsusmaal kehtiva suitsetamisvastaste seaduste kohaselt saab kohviku siseruumides suitsetavat isikut trahvida 68  - 450 euro (1063 – 7038 krooni)  ja äri omanikku kuni 750 euro (11 730 krooni) suuruse trahviga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles