Täna esilinastub parim film, mis eales müüdud

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader treilerist
Kaader treilerist Foto: Youtube

Seda, kuidas «Tee end äriks» reaalselt toimib, seda õpetab dokitegija Morgan Spurlock («Super Size Me») oma uues hüpernaljakas ja vaimukas šedöövris marketingi ning product placementi telgitagustest. «Parim film, mis eales müüdud» esilinastub kinos Sõpruse täna kell 20.

USA dokumentalist Morgan Suprlock («Super Size Me») võtab seekord luubi alla brändingu-maailma, mis meie elusid läbivalt üha enam mõjutab, püüdes samal ajal leida oma filmile noiltsamadelt suurtelt brändidelt toetust nende tegutsemise tagamaid paljastava filmi tegemiseks. Iga firma soovib «müüa» oma toodet ning kõikjal, kuhu läheme, meile midagi müüakse.

«Parim film, mis eales müüdud» avab aga uksed suurte reklaamiagentuuride telgitagustesse ning näitab meile kuidas see müügimehhanism sellesse pühendumatute silme eest varjatult toimib. Oma silmiavavas dokumentaalfilmis võtab Morgan Spurlock vaataja kaasa retkele, mille käigus veenab autor mitmeid suuri brände oma tooteid selles filmis esitlema kui «maailma kõige paremaid», püüdes samal ajal säilitada ülevaadet oma filmi kunstilise visiooni osas. Seda korraldust pole üha kõrgemate panustega mängivas meelelahutustööstus kerge säilitada!

The Greatest Movie Ever Sold, R: Morgan Spurlock
USA 2011 (dokumentaal-komöödia)
Tähed: J. J. Abrams, Peter Berg, Paul Brennan, Quentin Tarantiono, Noam Chomsky, Donald Trump, Ralp Nader, jt.

Stsenaarium: Morgan Spurlock, Jeremy Chilnick
Operaator: Daniel Marracino
Muusika: Jon Spurney
Montaazh: Tom Vogt

Kestus: 90 min
Keel: inglise
Subtiitrid: eesti, vene
Kinos Sõprus: esilinastus 24. mail kl. 20:00
Filmi levitab MTÜ Must Käsi.

Piletid esilinastusele: 7 eurot. Piletilevi link.

Lisainfot leiab siit.

Vaata treilerit!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles