Statistik: Eesti on üks favoriitidest

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Lepland
Ott Lepland Foto: Thomas Hanses (EBU)

Blogis Cold Hard Facts on välja toodud, et Eesti tulemus poolfinaalis annab märku, et Eesti ja Leedu laulud meeldivad rahvale.

Blogis kasutatakse tulemuste ennustamiseks Markov Chain Monte Carlo tehnikat ja tõstetakse esile, et nad tabasid oma ennustusmudeliga 15 kahekümnest finalistist.

Teisest poolfinaalist ennustati mööda Norra, Malta ja Leedu tulemus.

Suurimaks favoriidiks on Cold Hard Factsi kohaselt endiselt Rootsi, kellele järgnevad aga Malta, Norra, Taani ja Eesti.

«Maltal on väga vähe tugevaid sõprussidemeid – kas positiivseid või negatiivseid,» selgitati blogis. «See tähendab, et nende võiduvõimalused on palju enam seotud laulu kvaliteediga. Et nad said niivõrd tugevast poolfinaalist edasi, näitab, et neil on korralik võimalus võita.»

Favoriitide järgi tundub, et järgmise aasta võistlus peetakse Skandinaavias ja tänavu pole Balkani või endise Nõukogude Liidu riikidel erilisi võimalusi. Samas Lääne-Euroopa jaoks võib võistlus olla üks viimaste aastate edukaim.

Kõige väiksemaks peetakse Suurbritannia, Itaalia, Makedoonia, Hispaania ja Bosnia võimalusi.

Cold Hard Facts analüüsis ka, et kui tõenäoliselt annavad riigid hääle võitja poolt. Kõige suurem on see tõenäosus Ungaris (üle 40 protsendi), kellele järgnevad Slovakkia, Belgia, Iisrael, Malta, Holland ja Eesti.

Kõige väiksemaks peetakse tõenäosust Serbias, Makedoonias, Küprosel, Kreekas ja Montenegros.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles