Taani võimud: kriis hakkab ohustama lennureisijaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: VG Nett

Taani võimud kardavad, et süvenev majanduslangus hakkab ohustama lennureisijaid, kelle turvalisuse pealt nii mõnedki lennufirmad võivad kokku hoida.

Seetõttu lubas Taani valitsus olla edaspidi tähelepanelikum ning jälgida ja uurida asju, mida nad varasemalt teinud ei ole, vahendab Aftenposten.

Norra Lennuameti direktor Heine Richardsen probleemi ei näe ning kinnitab, et koostööd lennuettevõtetega tehakse ka praegusel keerulisel ajal. Lisaks lennukite hooldusele jälgitakse ka, et ettevõttel oleks eeskirjade täitmiseks piisavalt rahalisi vahendeid.

Taani võimud loodavad nüüd, et koos inspektsioonide kasvamisega avastatakse ka rohkem rikkumisi.

Richardseni sõnul ei ole Norra Lennuametil aga mingit põhjust arvata, et rikkumiste arv kasvaks ning arengut nähakse pigem vastupidises suunas.

Ta lisas ka, et viimased kontrollid koostöös Euroopa Lennuohutusametiga EASA näitasid, et 2008. aastal registreeriti vähem rikkumisi kui 2005. ja 2007. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles