Miks naised eelistavad alfaisastele beetaisaseid?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miks naised eelistavad alfaisastele pehmemaid mehi?
Miks naised eelistavad alfaisastele pehmemaid mehi? Foto: SCANPIX

Varajastes inimühiskondades tekkis monogaamne suhe, kuna naised hakkasid alfaisastele eelistama hoolitsevaid ja pehmemaid mehi.

Kuigi naistele jäävad siiani silma macho-mehed, eelistatakse abi- või kooselu siiski meestega, kes on lojaalsed ja heldekäelised, kirjutab The Telegraph.

«Mehed, kel oli vähem jõudu ja lihaseid, said silma paista oma pehmema ja hoolitsevama poolega,» sõnasid USA Tennessee ülikooli sotsiaaluurijad.

Nad jätkasid, et niinimetatud beetaisaste esilekerkimine sai alguse inimühiskonna üsna varajastes staadiumides, mil elati suurte kogukondadena, kus domineerisid alfaisased, kes said peaaegu kõik naised endale.

Sotsiaalselt staatuselt madalamal olevad mehed pidid leidma strateegia, kuidas naistele silma jääda ning leida partner, kellega järglasi saada.

Need mehed pühendusidki ühele naisele, pakkudes talle kõike, mis oli neil endil.

Just see meestepoolne samm pani naisi hindama monogaamset suhet ühe mehega, selle asemel et olla üks macho-mehe paljudest naistest.

«Meestepoolne strateegia viis monogaamia tekkimiseni ning monogaamia on siiani perekonna alustala,» selgitasid teadlased.

Nad lisasid, et see nii-öelda seksuaalrevolutsioon sundis ka alfaisaseid oma partnerisaamise strateegiat muutma ning pehmemaks muutuma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles