Richard Clayderman esineb Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Richard Clayderman
Richard Clayderman Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

11. märtsil esineb Estonia kontserdisaalis maailmakuulus Prantsuse pianist ja interpreet Richard Clayderman.

Guinessi rekordite raamatu andmeil juhib Clayderman albumite müügi edetabelit. Tema loomingut hindavad eelkõige romantilise muusika ja õhulise esitlusstiili austajad.

Claydermani plaate on müüdud üle 70 miljoni.

Richard Clayderman sündis 28. detsembril 1953 Prantsusmaal. Tema klaveriõpetajast isa hakkas pojale juba varases lapsepõlves klaverimängu õpetama.

Kuueaastaselt oskas Richard noodist mängida kui tahes keerukat muusikapala. Kaheteistkümneaastaselt astus ta aga Pariisi konservatooriumisse.

Maineka Pariisi konservatooriumi vilistlasena oleks tal olnud lihtne teha kuulsusrikast karjääri klassikalise kontsertpianistina.

Clayderman valis aga oma tee. Tema repertuaar ei mahu ühe žanri raamidesse, balansseerides sageli mitmete muusikastiilide piiril, kuid eelkõige on Clayderman romantiliste meeleolude meister.

Enam kui 25 tegevusaasta jooksul on Richard Clayderman välja andnud rohkem kui 60 albumit ja lindistanud üle 1000 laulu.

Tema plaadid on 60 korda saanud plaatinaplaadi ja 260 korda kuldplaadi autasu.

Ta on tõeliselt uhke selle üle, et tema muusika on arusaadav ja lähedane kõigile põlvkondadele.

«Minu kontsertidele tulevad kõige erinevamad inimesed: vanemad väikeste lastega, teismelised, kes alles avastavad enda jaoks klaverimuusikat, nende vanaemad ja vanaisad, kes on olnud minu muusika austajateks juba aastaid,» sõnas ta

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles