Prantsusmaa paremäärmuslaste juht ähvardas Madonna kohtusse kaevata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen
Marine Le Pen Foto: SCANPIX

Prantsusmaa paremäärmuslik poliitik Marine Le Pen ähvardas USA lauljanna Madonna kohtusse kaevata, kuna staari uuel videol on teda kujutatud haakrist otsaesisel.

Haakristiga Le Peni oli näha möödunud nädala reedel Madonna kontserdil Iisraelis Tel Avivis, edastab AFP.

Le Peni näidati pala «Nobody knows me» ajal. Lisaks näidati kontserdi ajal samalaadselt veel Hiina juhti Hu Jinataod, USA endist vabariiklaste presidendikandidaati Sarah Palinit ja paavst Benedictus XVI.

Le Peni pilt ilmus Madonna kontserdi ajal esmalt tavaliselt, kuid siis oli naise näol järsku haakrist ning Adolf Hitleri silmad.

Le Pen ähvardas, et kui Madonna videot ei muuda enne seda kui ta Prantsuse rahvuspühal 14. juulil Pariisi ja augustis Nice`is kontserdi annab, võib lauljannat ees oodata kohtuskäik.

«Kui ta minust Prantsusmaal sellist pilti näitab, siis ta saab mu viha tunda,» lausus poliitik.

Le Pen ründas Madonnat veelgi: «Muide, kas Madonna on tagastanud Aafrikast varastatud lapsed? On ta laste ostmise lõpetanud?»

Madonna adopteeris kaks last, Davidi ja Mercy 2007. ja 2009. aastal Malawist. Kohalikud inimõigusorganisatsioonid nimetasid adopteerimist laste röövimiseks.

«Madonna on vanaks jäänud ning ta laulud on ajast ja arust. Inimestele ei lähe need enam peale,» nentis Le Pen.

Le Pen on püüdnud enda ja oma Rahvusrinde partei nime püüdnud puhastada, distantseerudes neist, kes kiidavad natside poolse juutide tagakiusamise heaks.

Marine Le Peni isa Jean-Marie Le Pen ütles natside koonduslaagrite gaasikambrite kohta, et need olid tähtsad ja vajalikud.

Marine Le Pen sai möödunud kuul Prantsusmaal toimunud presidendivalimistel 17,9 protsenti häältest. Ta kandideerib 10. ja 17. juunil aset leidvatel parlamendivalimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles