Pildirida: Elizabeth II troonijuubeli kontsert

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elizabeth II
Elizabeth II Foto: SCANPIX

Eile leidis Londonis Buckinghami palee juures aset suurejooneline kontsert, millega tähistati Briti kuninganna Elizabeth II 60. trooniloleku juubeliaastat.

Paljude tuntud staaride esinemist vaatasid ka kuninganna lähedased, teiste seas printsid William ja Harry, prints Williami naine, Cambridge´i hertsoginna Catherine, printsessid Beatrice ja Eugenie, edastab AP.

Enne kontserti tutvustas lauljanna Kylie Minogue kuningannale lauljaid ja artiste.

Pärast kontserti tuli Elizabeth II lavale ja tänas meeldinud etteastete eest.

Elizabeth II , sünninimega Elizabeth Alexandra Mary Windsor on Suurbritannia ja Põhja-Iiri Ühendatud Kuningriigi, Kanada, Austraalia, Uus-Meremaa, Jamaica, Barbadose, Bahama, Grenada, Paapua Uus-Guinea, Saalomoni Saarte, Tuvalu, Saint Lucia, Saint Vincenti ja Grenadiinide, Antigua ja Barbuda, Belize´i ning Saint Kittsi ja Nevise kuninganna.

Ta on maailma ainus monarh, kes on samal ajal rohkem kui ühe iseseisva riigi pea.

Ta sai kuningannaks 6. veebruaril 1952 pärast oma isa kuningas George VI surma. Kuningannaks kroonimine toimus Westminster Abbey's 2. juunil 1953.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles