Väljaanne: Elizabeth II pidustusi turvasid töötud, kellele ei makstud palka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninganna Elizabeth II  saabumas pärast St. Pauli katedraalis peetud jumalateenistust Buckinghami paleesse. Taamal prints Charles, printsid William ja Harry ning Cambridge`i hertsoginna Catherine
Kuninganna Elizabeth II saabumas pärast St. Pauli katedraalis peetud jumalateenistust Buckinghami paleesse. Taamal prints Charles, printsid William ja Harry ning Cambridge`i hertsoginna Catherine Foto: SCANPIX

Briti väljaande The Guardian andmetel kasutas turvafirma kuninganna Elizabethi II 60. troonijuubeli pidustuste ajal töötuid julmalt ära.

Firma CPUK kasutas turvamisülesannetel töötuid, kellele ei makstud palka ning kes pidid silla all magama.

Lehe andmetel toimetas turvafirma Suurbritannia teistest osadest kümneid töösoovijaid Londonisse. Nad pidid enne möödunud nädala pühapäeval töötamist ööbima London Bridge´i silla all.

Samuti pidid nad oma riideid vormi vastu vahetama avalikus kohas  ning paljud neist ei saanud kasutada WCd  üle 14 tunni.

Nad töötasid graafiku alusel ning pärast tööperioodi lõppu viidi nad telklaagrisse.

Turvafirma vabandas töötute ees, et nad pidid silla all ööbima.

«Tegemist oli vabatahtlikega, kes tahtsid töökogemust saada. Selle tõttu ei pidanud me neile maksma,» selgitas firma esindaja.

Suurbritannia endine asepeaminister lord Prescott nõuab selle juhtumi uurimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles