Contra hoiatus eesti naisele: välismaa mehe väline kiht võib petlik olla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Contra.
Contra. Foto: Sille Annuk.

Äsja avaldatud rahvaloenduse andmeil on Eestis alla 40-aastaste naiste arv vähenenud 51 000 võrra ehk tervelt 14,2%. See tähendab, et rahva bioloogiline jätkusuutlikkus on ohus, sest keskmiselt sünnitavad enam lapsi just 30ndates naised, vahendab Naised.

Näiteks arvab poliitik Marianne Mikko, et noorte naiste lahkumist Maarjamaalt aitaks leevendada pisut seegi, kui eesti mees loobuks oma macho-hoiakust.

«Noored naised lähevad välismaale elama, sest nad ei tunne end siin turvaliselt,» arvab Mikko.

Poliitiku arvates ei paku meie riik naistele võimalusi saada väärilist palka ega seega ka turvalist keskkonda laste kasvatamiseks.

«Eesti naine pole laisk, aga ta peab lapsi saades mõtlema strateegiliselt, kuidas nendega 20 aasta jooksul toime tulla.»

«Et noored eesti naised jääksid Eestisse ja saaksid lapsi eesti meestega, selleks peaksid mehed loobuma oma macho-hoiakust ja lugema rohkem naisteajakirju, mõistmaks, et naistel on esikohal tunded,» õpetab hiljuti õnnelikult välismaa mehega kihlunud Marianne Mikko.

Luuletaja Contra jaoks on uudis, et Eestimaa noored naised välismaale lahkuvad, suureks üllatuseks

«Võib-olla on vint Eestis pisut üle keeratud ja eesti mees mõtlematult jobuks tituleeritud ning väljamaa mees taas väga heaks,» arutleb luulemees.

«Välismaa mees on ju moodu värk ja suudab üllatada oma galantsuses, aga see väline kiht võib ka petlik olla.»

Contra tunnistab, et on oma naiselt palju jõudu saanud, aga olnud ka ise mees. «Kui sul käsi küljes pole, võid küll kaevulättel seista, aga vett sa ikka kätte ei saa!»

Mida arvad sina, miks kaovad Eestist noored elujõulised naised?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles